"Top Dağında Bir Yürek: Nene Hatun" Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Erzurum'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında "Top Dağında Bir Yürek: Nene Hatun" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda sunulan, Demet Çizmeli'nin yazdığı, Sinan Kaya'nın yönettiği oyun, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Oyunu izleyen bazı seyirciler, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaya, oyun sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir aydır çalıştıkları oyunun, Osmanlı-Rus Savaşı'nı konu aldığını söyledi.

Erzurum'un düşman işgalinden nasıl kurtarıldığını tiyatroseverlere aktarırken duygulu anlar yaşadıklarını belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Tarihin en zor, en çetin dönemi olan, Erzurum için adeta bir dönüm noktası niteliği taşıyan Osmanlı-Rus Harbi'nde halkın kahramanlıkları, Nene Hatun'un elinde baltayla tabyalara koştuğu, herkes tarafından bilinir. Kentin düşman işgalinden kurtarılışında önemli rol oynayan böylesine aziz bir kadını canlandırmak, tiyatroseverlerle buluşturmak duygusal açıdan çok zor oldu. O dönemlerde halkın içinde bulunduğu sıkıntıları, Kazım Karabekir Paşa'nın yaptıklarını sahnelerken bu kadar çok duygulanacağımızı tahmin etmemiştim. Oyunun sonunda seyircinin ayakta alkışlaması ise bizi daha çok duygulandırdı."
Kaynak: AA