Ödüllü Kitap Okuma Yarışması İçin Sınavlar Yapıldı

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları olarak her yıl organize edilecek olan ve bu sene ilk olarak Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İlmihali adlı kitabı esas alınarak hazırlanan Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde yapıldı.

Ödüllü Kitap Okuma Yarışması İçin Sınavlar Yapıldı
Türkiye genelinde yürütülen organizasyonun Çanakkale ili ayağını (ÇASGED) Çanakkale Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübünün üstlendiği yarışmada sona gelindi. Adatepe İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Şengil yarışma hakkında yaptığı açıklamada “Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde okuyan, düşünen, sorgulayan ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlanması, halkımızın ve özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşması amacıyla bu yarışma düzenlenmişti. Geleneksel hale getirilmesi planlanan ödüllü kitap okuma yarışmasının ilki bu sene, Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali adlı kitabından yapılıyor. Aynı zamanda cinsiyet ayrımı olmadan, her yaş seviyesinden insanımıza açık olup 18 yaş altı ve üstü olacak şekilde 2 kategoride uygulanacak yarışmada, Türkiye genelinde dereceye girenlere ödül olduğu gibi ayrıca her ilde dereceye girenlere ödüller verilecektir. Biga, Bayramiç, Lapseki ve Yenice’de İmam-Hatip Liselerinde, Çanakkale Merkez’de ise Anadolu Öğretmen Lisesi’nde Türkiye genelinde olduğu gibi aynı gün ve aynı saatte sınavlarımızı yapıyoruz. Lapseki İmam Hatip Lisesinde yapılan sınavlarda iki ama öğrencimiz katıldı.

Onlarda görevlilerden yarım alarak sınava katılıyor. Görevlilerin okuduğu sorulara cevap vererek işaretleme yapılıyor. Herkese hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA