Kimsesiz Çocuklar Vali Yazıcı'yı Ziyaret Etti

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'nın İstanbul Bayrampaşa Kaymakamlığı döneminde kurulmasına öncülük ettiği "Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği"ne ait Çocuk Evleri'nde kalan kimsesiz çocuklar Vali Yazıcı'yı ziyaret ederek kendileri gibi kimsesiz çocuklarla bir araya geldi.

Bursa-da kurulan ve daha sonra İstanbul-da yaygınlaşan Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği'nin 28 adet Çocuk Evi-nden Bayrampaşa-da kalan çocukları Vali Yazıcı, Vali Konağında misafir etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Yuvası Mehter Takımı'nın mini konseri ile konağa giriş yapan çocuklar, Vali Yazıcı-ya sarılıp hasret giderdi. Burada kendileri gibi kimsesiz arkadaşları ile tanışan çocuklar daha sonra konak bahçesinde top oynayıp piknik yaptı.

Yazıcı, Bayrampaşa Kaymakamlığı döneminde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile koordineli olarak Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği bünyesinde Çocuk Yuvaları'nın kurulduğunu söyledi.

Yazıcı İstanbul'da 28 adet olan Çocuk Evleri'nden Bayrampaşa'daki evlerde kalan çocukları misafir ederek kendileri ile kimsesiz çocuklarla bir araya getirmek istediklerini belirterek; -İlimizdeki çocuk evlerinde, sevgi evlerinde ve çocuk yuvasındaki çocuklar ile bizim çocuklarımızı tanıştırma, karşılaştırma. İkinci amacımız ise Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği olarak İstanbul'daki tecrübelerimizi buradaki özellikle Sosyal Hizmetler bünyesindeki bakıcı ablalarla paylaşmak, bilgilerimizi bir birimize aktarma. Bu manada bir dostluk ve muhabbet tesisi noktasında bir ziyaret bu- dedi.

Vali Yazıcı, 28 çocuğu Yozgat'ta hafta sonu boyunca misafir ederek hoş vakit geçirmelerini sağlayacaklarını belirtti.

Muhabir: Özcan Güney

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA