Ödemiş'te Motosikletlere Yaz Denetimi

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü, şehir içerisinde trafik denetimlerini artırdı.

Ödemiş'te Motosikletlere Yaz Denetimi
Her gün 5 ayrı noktada farklı saatlerde yapılan denetimlerde özellikle motosiklet sürücülerinde kask kullanımı ve diğer gerekli ehliyet ve ruhsat denetimleri denetlemeye başlandı.
Konuyla ilgili bilgi veren Emniyet Müdürü Adil Metin, şunları söyledi: “Uzun süren kış mevsimini geride bıraktık. Ödemiş coğrafi konumu itibariyle motor kullanımının çok yaygın olduğu merkezlerden birisi. Yaz mevsiminin başlaması ile birlikte kent merkezinde trafik akışının sağlıklı ve kurallara uygun şekilde sağlanması için bundan böyle kentin muhtelif noktalarında değişik saatlerde uygulama ve denetimlerimiz sıklaşmaya başlayacak. Motor sürücülerinin özellikle trafik kurallarına uymaları ve can güvenlikleri açısından da kasklarını takarak güvenli sürüş sağlamaları açısından trafik ekiplerimiz gün boyu denetimlerini sürdürecekler. Meydana gelen motosiklet kazalarında başında kask olmayan sürücülerimizin büyük çoğunluğu yaralanma ile başlayan ve sonucunda ölüme ulaşan bu kazalarda en fazla üzülen analarımız ve eşleri olmakta. Biz kazalarda kimsenin ölmesini, arkalarında sürücülerin göz yaşı bırakmasını istemiyoruz. Bu nedenle motosiklet kullanımında hayat kurtaran kaskı sürücülerimizin mutlaka başlarına takmalarını istiyoruz."
Denetimlerin amacının kazaları en aza indirmek olduğunu belirten Metin, "Kırmızı ışık uygulamalarında polislerimiz ihlal edenlere göz açtırmayacaklar, bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirme adına broşürlerde dağıtacağız. Çalışmalarımız bu yaz sezonunda bu yönde olacak. İnsan evinden dışarı çıkmasıyla birlikte gerek yaya, gerek araç trafiği başlayarak bu konuda dikkatli, bilinçli olmalarını istiyoruz. Herkes kurallara uyarsa kaza riski ve kaza oranı bir O kadar artar. Hız yapılmayacak yerde hız yapmak can, mal güvenliğini tehlikeye atar, Şehir merkezinde de herkes bu kurallara riayet ederse kazalar da bir O kadar azalmış olacaktır. Sevgili Ödemişli hemşerilerimize kazasız, trafik kurallarına uyan bir toplum olarak kazasız bir yaz mevsimi geçirmelerini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA