Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Merkezi, Tekerlekli Sandalye Dağıtımını Sürdürüyor

İlçe sınırları içerisinde bulunan bedensel engelliler tarafından Sosyal Yardımlaşma Merkezi’ne verilen dilekçeleri değerlendiren Ödemiş Belediyesi, iki yılda 100’e yakın engelliye tekerlekli sandalye dağıttı.

Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Merkezi, Tekerlekli Sandalye Dağıtımını Sürdürüyor
Sosyal yardımlardan yararlanma hakkına sahip kimselere gıda, yakacak, giyecek, temizlik, eğitim malzemesi, kırtasiye, ev eşyası, beyaz eşya, mutfak eşyası ve mobilya gibi yardımlarda bulunan Ödemiş Sosyal Yardımlaşma Merkezi’nde, rehabilitasyon amaçlı protez araç-gereçleri gibi aynî yardımlar da yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında gelen talepleri değerlendiren yetkililer kentteki engellilere tekerlekli sandalye dağıtarak, mutluluklarına ortak oldu.

Yardımseverlerin bağışlarına da aracılık yapan Sosyal Yardımlaşma Merkezi, Ödemiş Ortaokulu Engelli Dayanışma Kulübü üyeleri tarafından toplanan para ile alınan tekerlekli sandalyeleri, ihtiyaç sahibi vatandaşla buluşturdu. Sosyal Yardımlaşma Merkezi yetkilileri, Ödemiş Orta Okul Müdür Yardımcısı Osman Şengül, öğretmen Esen Yurtseven, öğrenciler, mahalle muhtarı Raif Hamurcu ile birlikte doğuştan yürüme engelli vatandaşa tekerlekli sandalye verildi.

Yakınlarının yardımı dışında 40 yıldır evden dışarı hiç çıkamadığı belirten engelli, mutluluğunu sevinç gözyaşlarıyla ifade etti.

Kaynak: İHA