Gediz Kurşunlu Camii Cemaatine Çanakkale Şehitliği Gezisi

Gediz'in Kurşunlu Camii cemaatine yönelik Çanakkale Şehitliği gezisi düzenlendi.

Gediz Kurşunlu Camii Cemaatine Çanakkale Şehitliği Gezisi
Kurşunlu Camii İmamı Alaaddin Bardakçı başkanlığında ve Tarih Öğretmeni Vedat Akan rehberliğinde gerçekleştirilen geziye cami cemaatinden 45 kişi katıldı.

Kurşunlu Camii İmamı Alaaddin Bardakçı, 1.Dünya Savaşı'nın önemli cephelerinden olan ve yaklaşık 250 bin askerin şehit olduğu Çanakkale Şehitler diyarına ziyarete gittiklerini söyledi.

İmam Bardakçı, "Gece yatsı namazından sonra Gediz Kurşunlu Camii önünden hareket eden kafilemiz sabah namazını Ezine ilçesinde kıldıktan sonra Çanakkale'ye ulaştı ve sabah kahvaltısını burada yaptı. Feribotla Gelibolu Yarımadasına geçen kafilemiz burada önemli sargı yeri hastanelerinden olan Kocadere Şehitliğini ziyaret etti. Sırasıyla Anzak Koyu, Mustafa Kemal Paşa'nın önemli başarılar kazandığı Conkbayırı, Büyük Anıt, Yahya Çavuş Anıtı gezildikten sonra Alçıtepe Köyünde mola verildi.

Burada öğlen yemeği yendikten sonra öğle namazı kılındı ve özel Salim Mutlu Müzesi gezildikten sonra gezinin ikinci bölümüne geçildi" dedi
Şehitlik diyarında Seyyit Onbaşı Hamidiye, Mecidiye, Namazgah tabyaları ve siperler gezilirken, savaş hatıralarının, ilginç olayların anlatıldığını söyleyen Bardakçı "Burada şehitler için cemaat tarafından okunan Kuran hatminin duası yapıldı. Kilitbahir Kalesi incelendi ve Feribot beklenirken Eceabat iskelesinin yanında bulunan ve tarihi yarımadanın bir minyatürü olan "Tarihi Saygı Parkı" da gezildikten sonra Çanakkale'ye geçildi. Burada akşam yemeğinde ekmek arası balık yiyen kafile sonra askeri müzeyi, burada bulunan top ve Nusret Mayın gemisini inceledi. İncelemelerin ardından türkülere de konu olan Aynalı Çarşı gezildi ve tur sona erdi. Çanakkale bizim tarihimiz için çok önemli bir mekandır cemaatimiz geziden çok etkilendi. Geçtiğimiz yıl cemaatimizle İstanbul'u gezmiştik, bu yıl ise Çanakkale'yi gezdik. Planlamamız içinde Bursa ve Konya gezilerimiz olacak. Gezimizde bize eşlik ederek rehberlik yapan Vedat Akan'a ve geziye katılan tüm arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Bu tür tarihi ve kültürel gezilerimiz devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA