Yuntdağlılar 7. Kültür ve Turizm Festivali

Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Turizm Derneği tarafından 25-26 Mayıs'ta düzenlenecek Yuntdağlılar 7. Kültür ve Turizm Festivali ile 3. Çocuk Şenliği'nin kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, kortej yürüşü öncesi gazetecilere açıklamasında, görevinden ayrılacağı için festivale katılamayacağından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Yuntdağı bölgesinin, kültürü ve yapısıyla Manisa'nın önde gelen zenginlikleri arasında yer aldığını belirten Daşöz, her geçen yıl geliştiğini ifade ettiği festivale, herkesi davet etti.

Dernek Başkanı Mustafa Uyumaz da 3. Çocuk Şenliği'ni 25 Mayıs'ta, Yuntdağlılar 7. Kültür ve Turizm Festivali'ni ise 26 Mayıs'ta Ortaköy Piknik ve Mesire Alanı'nda yapacaklarını belirterek, "Festivale, derneğimizin fahri başkanı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katılacağını bildirdi. Şenliğimiz içerisinde çeşitli etkinlikler yer alacak, gün boyu piknik, halk oyunları gösterileri ve ses sanatçılarının konserleri ile çeşitli eğlenceli yarışmalar yapılacak" diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı'nda Osmancalı İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı.

At arabaları içerisinde sergilenmiş Yuntdağı yöresinde yetişen ürünler, faytonlara binmiş öğrenciler ile develer üzerine bindirilmiş yörükler de kortejde yer aldı.

Yürüyüş sırasında Tarzan adındaki devenin huysuzlanması üzerine sahibinin demir sopayla vurmasına bazı vatandaşlar ve gazeteciler tepki gösterdi.

Muhabir: Turgay Duyar / Emre Umurbilir

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
Kaynak: AA