Üniversite Öğrencisi Bir Kız, Sosyal Medya Aracılığıyla Uygunsuz Görüntülerini Elde Eden Kişinin Kendisine Şantaj Yaptığı İddiasıyla Suç Duyurusunda Bulundu, 2 Kişi Gözaltına Alındı

İzmir'de üniversite öğrencisi bir kız, sosyal medya aracılığıyla uygunsuz görüntülerini elde eden kişinin kendisine şantaj yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu, 2 kişi gözaltına alındı.

Bir sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı kişi tarafından çekilen uygunsuz görüntüleri nedeniyle şantaja maruz kaldığını, kendisinden para istendiğini ve ilişkiye zorlandığını iddia eden N.K,savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre, Mardin'de esnaflık yapan M.S.A, İzmir'de üniversitede öğrenim gören N.K ile bir sosyal paylaşım sitesi aracılığı ile tanışarak kısa sürede güvenini kazandı. Genç kıza evlilik vaadinde bulunduğu öne sürülen M.S.A, internet ortamında kamerayla genç kızın çıplak görüntülerini kaydetti.

Elde ettiği görüntüleri N.K'ye karşı kullanan ve şantaj yapmaya başlayan M.S.A, genç kızı kendisiyle birlikte olmaya zorladı.

N.K, şantajların sürmesi ve kendisinden 30 bin lira para istenmesi üzerine savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu, koruma kararı aldırdı.

Genç kızın şikayeti üzerine çalışma başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Bürosu ekipleri, önceki gün genç kızın okuluna gelerek görüntülerini internette yayınlamakla tehdit ettiği iddia edilen M.S.A ve yanındaki arkadaşı O.Y.Y'yi gözaltına aldı.

İki zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
Kaynak: AA