Mhp İl Başkanı Ergün, Bbp İl Başkanı Kulmaç ve Müsiad Sivas Şube Başkanı Coşkun Mesaj Yayımladı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kürşad Ergün, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Aytekin Kulmaç ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sivas Şube Başkanı Mustafa Coşkun, Regaip Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ergün, mesajında, Regaip Kandili'nin Türkiye'ye ve İslam coğrafyasına sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini dileyerek, şunları kaydetti:

"Müslümanlar için mübarek kandil geceleri tövbe etmek, kendimizi sorgulamak ve günahlarımızdan arınmak için bir fırsattır. İnşallah Regaib Kandili vesilesiyle Allah'ın huzurunda günahlarımızdan tövbe eder, günah kapılarını sonuna kadar kapatırız. Sevgi, saygı ve hoşgörünün hakim olduğu bir toplum haline gelir, iki cihan sultanı Peygamber Efendimize yakışır bir ümmet olma gayretine gireriz. Bu duygu ve düşüncelerle, hemşehrilerimizin Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, tüm İslam alemine sağlık, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum."

Aytekin Kulmaç ise rahmet ve bereket ayları olan üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaib Kandili'nin sevgi ve birlik hislerini kuvvetlendirmesini diledi.

Kulmaç, "Regaip Kandili'nin bizlere sunduğu düşünme fırsatını kullanarak bir ibadet şuuru içinde ülkemizin hem maddi hem manevi imarı için bütün gücümüzle çalışmalı, kalp kırmaktan kaçınmalı, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, kardeşlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya gayret göstermeliyiz. Regaib'i ve üç ayları gerçek anlamda değerlendirmek de ancak bu yolla mümkün olur. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin Regaip Kandili'ni tebrik ediyor, bu gecenin milletimizin ve İslam aleminin birlik ve dirliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Coşkun da üç ayların Regaip Kandili'yle başlayan kandiller zincirini içinde barındıran, mübarek Ramazan ayıyla da bayrama dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma ayları olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Regaip Kandili'ni ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Allah'tan niyaz ediyorum."

Muhabir: Cüneyt Çelik / Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA