Gkv’liler Gypsy Müzikalini Dev Bir Kadro İle Sahneledi

GYPSY adlı İngilizce Müzikal GKV Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Cemil Alevli Koleji öğrencileri tarafından oluşturulan dev bir kadro ile sahnelenirken oyunun bitiminde izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Gkv’liler Gypsy Müzikalini Dev Bir Kadro İle Sahneledi
GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen ve izleyici rekoru kıran GYPSY adlı İngilizce Müzikal izleyenleri büyülerken GKV Özel Okullarının bütün kademelerinde eğitim öğretim görmekte olan öğrencilerin iş birliği içerisinde sahnelediği çalışma büyük takdir topladı. Müzikalin gala gecesine 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Lebriz Güzelbey GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Mütevelli ve yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda davetli katıldı.

Uzun ve yorucu geçen çalışmaların ardından sahnelenen GYPSY adlı müzikal Çingene Roze’nin hayatından çeşitli kesitler sunuldu. Sahne sanatlarının GKV Özel Okulları için büyük önem taşıdığını vurgulayan Genel Müdür Yrd Doç Dr Atanur Vergili, “Okullarımız bünyesinde eğitim öğretim görmekte olan öğrencilerimizden oluşan dev bir kadro ile sahneye hazırlanan İngilizce müzikalimiz kurumumuzun en önemli geleneklerinden birisinin devamıdır. Her yıl okullarımız bünyesinde onlarca tiyatro, müzikal ve oratoryo hazırlanmakta ve sahnelenmektedir. Güzel sanatların en önemli kolu olarak bilinen sahne sanatları ve tiyatro insan yaşamı içinde büyük önem taşımakta, sahne tecrübesi kazanan öğrencilerimizin öz güven duyguları pekişirken gelecek yaşamlarında üstlenecekleri rollerin gerçekleştirilmesinde özgüven ve ekip ruhu ile hareket kabiliyetleri de bu anlamda sağlam temeller üzerine oturmaktadır. Bu gün sahnelenen ve dev bir ekip tarafından hazırlanan müzikalin dekor, tasarım, karograf ve müzikleri de yine öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin kolektif çalışmaları sonucu ortaya çıkmıştır. Emeği geçen bütün öğretmen, idareci ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Her yıl geleneksel olarak sahnelenen İngilizce müzikallerden birisi olan gösteride bu yıl öğrenciler Arthur Laurents’ın yazmış olduğu GYPSY Müzikalinden alıntılar yaparak sahneye uyarladı. Müzikal’de hırslı ve birazda saldırgan olan Rose’un tüm hayali çok yetenekli olan küçük kızı June’u Broadway sahnelerinde görmektir. Bu şansı yakalamak için Çingene gibi bir kasabadan diğerine durmadan seyahat ederken Herbie Sommers adında bir menajerle tanışır. Onun gurubuyla birlikte kızları ,pek çok sahnede gösteri yapar, June katıldığı bir yarışmada, büyük başarı gösterir. Broadway’e gitme şansını yakaladıklarını düşündükleri anda, June’un evlenerek gurubu terk etmesi ve yoluna tek başına devam etmek istemesi sonucu tüm hayalleri yıkılan Rose, ilgisini geleneksel dansları yapma yeteneği hemen hemen hiç olmayan büyük kızı Louise verir. Herbie’nin defalarca yapmış olduğu evlenme teklifini reddeden Rose, bidiği yolda ilerlemeye devam edecektir. İşler daha da karışık bir hal almıştır. Louise’in umutları tükendiği anda Tulsa çıkagelir ve yüksek performanslı oyun bütün akıcılığıyla sürer. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının bütün kademelerinde eğitim gören öğrencilerin sahne aldığı müzikalde minik öğrenciler bale gösterileriyle müzikale renk katarken gösteride yer alan karoğraflar ise öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlandı.

Müzikalin yönetmenliğini GKV Özel Okulları İngilizce Öğretmeni Nursev Kadıoğlu üstlenirken, müzikalin koreoğrafisi GKV öğretmenlerinden Meltem Seçilir ve Ayşe Güner, GKV Liseleri öğrencilerinden Muammer Alhan Babat, Rozerin Göze Yüksel tarafından yapıldı. Müzikalin ışık ve ses tasarımı ise Hakan Alnıaçık ve Özlem Kara tarafından yapıldı. Müzikal dekorları Hayal Bazoğlu, Müzik Mehmet Serçeler, kulis yönetmeni Pelin Akan, teknik servis Mustafa Özbal ve Coşkun Aydemir ile teknik hizmetlerde Kadir Taşçılar ile Endam Aslan görev aldı. GYPSY Müzikalinde rol dağılımı ise şöyle yapıldı, Başrol rollerde, Rose; Yaren Yıldırım, Herbie, Onur Kutlar, Louise, Rozerin Yüksel, Tulsa, Muammer Alhan Babat, Baby June, Ezgi Kabakoğlu, Baby Lousie, Sena Baştan, Mr. Goldstone, Fırat Aydın, Grandpa, Onur İbanoğlu, Willis, Onur Alagöz, Miss Cratchitt, Şimal Çupurbaş ile Anneler Rolünde Sena Balkıs, İlayda Dayıoğlu, Gülçin Titiz, Gülsima Özbağcı Rol aldı. Müzikalin Anlatıcılığını ise Merve Söylemez ve Yağmur Güzel Üstlendi. Müzikal’in Dans Sahnelerinde ise Arda Sonsayar, Deniz Ali Turan, Egemen Genco, Gökçe Fakılı, Sıla Seven, Emir Karataş, Selin Umay, Alkan, Egemen Gökberk Güzelbey, Buse Özüzümcü, Ali Tuna Küçükparmak, Bersu Leylek, Ezgi Portakal, Tunç Özdemir, Mustafa Yılmaz, Burak Ünverdi, Selin Çınar, Senay Dana, Başak İbanoğlu, Elif Kalender, Dilara Özkılıç, Dila Kara, Sude Süyür, Nuşin Gürsel, Cem Subaşı, İpek Kendir, Emre Akkaya, Baran Tural, Zeynep Özçınar, Nehir Özbaş, Yağmur Efer, Rona Karakaş, Mervenur Dayı, Nisa Atmaz, Ada Demir, Deniz Anuk, Almira Bekir, Gökçen Bilecen, Yağmur Ulu, Naz Erdoğan, Beren Karataş, Yağmur Serin, Aydil Nalbantoğlu, Efsun Derin Görgün, Öykü Beril Erkek, Şevval Sarıbaş, Umut Dalsüren, Nil Bakışkan Ve Buse Atalay görev aldı.
GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde başarıyla galası gerçekleştirilen müzikalin sonunda okul idarecileri tarafından oyunculara çiçek verilirken gecenin onur konukları Tuğgeneral Kahraman Güneş ve GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Esoy öğrencilerle uzun uzun sohbet ederek başarılarını kutladı.
Kaynak: İHA