Belediyede Yürütülen Uygulama Kapsamında Müdürlüklerin Mekandan Bağımsız Hale Getirilmesine Başlandı

Yalova Belediyesinde yürütülen Zamandan ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetimi Sistemi çerçevesinde müdürlüklerin mekandan bağımsız hale getirilmesine başlanarak, 6 personel, iş yerine gelmeden çalışmaları amacıyla evlerine gönderildi.

Belediye Başkanı Yakup Koçal, belediyede düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, İnsan Kaynakları Müdürlüğünün bundan sonra binada hizmet vermeyeceğini bildirdi.

Yalova Belediyesinin 17 müdürlüğü bulunduğunu belirten Koçal, şöyle devam etti:

"ZAMBAK devriminin hayata geçmesindeki bir aşamaya daha başladık. Bundan bir süre önce değişik birimlerden 10 civarında personelimizi, test etmek amacıyla zaman ve mekandan bağımsız çalıştırmaya başlamıştık. Tabii deneme yanılma yoluyla hangi aksaklıkların olduğunu gördük. Şimdi bir program dahilinde bu 17 müdürlüğümüzü teker teker mekan olarak kapatıyoruz. İlk olarak İnsan Kaynakları Müdürlüğü bölümünü mekandan bağımsız hale getirdik. Personele belediye binasını yasaklamadık. Nostalji olsun diye istediklerinde gelecekler. Belki ihtiyaç olduğunda biri gelecek ama artık burada durmalarına gerek kalmadı."

Koçal, her hafta veya 10 günde bir mekandan bağımsız hale getirecekleri müdürlüklerin birçoğunu, gelecek ay sonunda kapatmış olacaklarını anlattı.

-Belediye daha küçük bir binada hizmet verecek-

Personelin mekandan bağımsız çalışmaya başlamasıyla belediye binasının kendilerine büyük geleceğini ifade eden Koçal, 3'te bir oranında küçük bir yapıya taşınacaklarını dile getirdi.

Büyük binalara ihtiyaç duymayacaklarını vurgulayan Koçal, şunları kaydetti:

"Çok açık ve iddiayla söylüyorum. Bu sadece bir belediye örneği değil, Türkiye'deki kamu yönetiminin öncü projesidir. Bundan sonra Türkiye'deki bütün kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, eğitim, emniyet, aklınıza ne geliyorsa millete hizmet veren hangi devlet kurumu varsa hepsi bu dönüşümü yaşayacak. İstese de istemese de yaşayacak. Rüzgarın, devrimin önünde durulmaz. Devrim başlamıştır."

Muhabir: Erhan Erdoğan-İsmail Ersan / Burak Akay

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA