Suşehri Eğitim Gençliğine Yardım Derneği İle Suşehri Kurs ve Okul Talebeleri Yardım Derneği, Kermes Açtı

Suşehri Eğitim Gençliğine Yardım Derneği ile Suşehri Kurs ve Okul Talebeleri Yardım Derneği, ihtiyaç sahibi öğrenciler için kermes açtı.

Hükümet Konağı arkasındaki bir iş yerinde açılan kermeste konuşan Kaymakam Mehmet Demiral, kermesten elde edilecek gelirin öğrencilerin yeme, içme ve barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamada kullanılacağını ifade etti.

Daha sonra, dualar okunduktan sonra Demiral, kermesin kurdelesini kesti.

Kermesin 15 gün açık kalacağı öğrenildi.

Suşehri Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Şahin, dernekte düzenlediği basın toplantısında, muhtarlık görevinden sonra muhtarlardan silah ruhsat harcı alınmamasını istedi. Şahin, konuyla ilgili topladıkları imzalı dilekçeleri, İçişleri Bakanlığına postayla gönderdiklerini belirtti.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Sel, mesajında, "Yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin Regaib Kandili'ni tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Üniversitesine bağlı Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi ve Süt Ürünleri Bölümü öğrencilerinin yaptığı 25 kilogram dondurma, öğrencilere ve personele ikram edildi.

Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Veysel Yılmaz, yaptığı açıklamada, "21 Mayıs Dünya Süt Günü'nün yaklaşması dolayısıyla Gıda Teknolojisi ve Süt Ürünleri Bölümü öğrencilerimiz sade ve kakaolu olmak üzere iki çeşit dondurma yaptı. Dondurma süt, sahlep ve şekerden oluşmaktadır" dedi.

Muhabir: Faruk Kara

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA