Gaziantep’te Ayasofya Camii’nin Açılmasına Destek

Gaziantep Alperen Ocakları ve Büyük Birlik Partisi Gaziantep İl Başkanlığı iş birliğiyle Ayasofya Camii’sinin açılması için imza toplanmaya başlandı.

Gaziantep’te Ayasofya Camii’nin Açılmasına Destek
Gaziler Caddesinde Gaziantep Alperen Ocakları ve Büyük Birlik Partisi Gaziantep İl Başkanlığı stantlar açtı. Açılan stantların bir hafta açık kalacağı belirtildi. Ayasofya Camii’nin açılması için imza kampanyasına yoldan geçen vatandaşlar destek verdi. Büyük Birlik Partisi Gaziantep İl Başkanı İhsan Kaya, imza kampanyasına destek verdiklerini yaptığı açıklamada belirterek, “Hatay ilindeki patlamadan dolayı orada şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye genelinde Ayasofya camii ibadete açılması için imza kampanyası başlattık. Bu imza kampanyasına Gaziantep’ten de destek olmaya çalışacağız. Yapacağımız bu çalışma ile umuyorum Ayasofya Camii açır” dedi.

Alperen Ocakları Gaziantep İl Başkanı Aydın Çalışkan, “Tam bağımsız olamayışımızın sembol mabedi Ayasofya Camii’ni, Ayasofya zindanı halinde başımıza geçirenlere, 6 asırlık bir kapak olsun diye elzem bir mesaj halinde vermek için, derhal Ayasofya’nın halıları serilmeli ve aşkın fetih namazını kılmaları için Ayasofya Camii müminlere iade edilmelidir. Hiçbir siyasi hesap ve kaygı gütmeden ve bütün fatihlik haklarından feragatle beyan ederiz ki, Anadolu insanın önemli bir kesiminden oy almış mevcut hükumet işte ona oy vermemiş bizlerin de, oylarımızla değilse de bile başlarımızla vereceğimiz desteğimize dayanarak adımını atmalıdır ” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA