Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel'in Açıklaması

Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Yüksel, "Enerji kaynakları sonsuz ve sınırsız değil. Ülkemizde bunu dikkate alarak bilinçli bir şekilde enerjiyi kullanmak zorundayız" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı inisiyatifiyle, enerji verimliliğinin sağlanması ve bireylere anlatılması amacıyla oluşturulan "Enerji Hanım" projesi, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Kamp Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Yüksel burada yaptığı konuşmada, enerji verimliliğinin, bir ürünü veya hizmeti üretebilmek için tüketilen enerji miktarının azaltılması olduğunu söyledi.

Ancak enerji miktarını azaltırken konfordan, yaşam standartlarından ve kaliteden ödün verilmemesi gerektiğini aktaran Yüksel, "Enerji verimliliği bizim ülkemizde olduğu gibi diğer ülkelerin de enerji tüketiminin artmasından kaynaklanmakta ve enerji tüketimi de giderek artmaktadır. Ülkemizde elektrik tüketimimiz son 10 yılda iki katına çıkarken doğalgaz tüketimi 3 kat artış gösterdi. Dolayısıyla enerji talebimiz de yüzde 50 oranında artmış oldu" diye konuştu.

-"Enerji kaynakları sonsuz ve sınırsız değil"-

Enerji verimliliği konusunda kampanyaları öncelikli olarak kadınlara anlattıklarını vurgulayan Yüksel, şunları kaydetti:

"İlk eğitim kampanyamıza Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kayseri'den başladık. Sinop 12. ilimiz. Burada kadınlarımızı bilinçlendirme ve farkındalık yaratma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplam 20 ili gezerek projemizin ilk etabını tamamlamayı hedefliyoruz. Tüm bayanlardan isteğimiz bu projeyi dinledikten sonra enerji verimliliğini bulundukları yerlerde ve çevrede bunları aktarmaları. Çünkü enerji kaynakları sonsuz ve sınırsız değil. Biz ülkemizde bunu dikkate alarak bilinçli bir şekilde enerjiyi kullanmak zorundayız. Bizden sonraki kuşaklarda enerjinin sürdürülebilir olgusunu sağlamak,savurganlığı önlemek adına bu çalışmaları yapmak zorundayız. Bu gün sizlerden birer 'Enerji Hanım' olmanızı istiyorum."

Konuşmanın ardından "Enerji Hanım" karakterini canlandıran tiyatro ve sinema sanatçısı Süeda Çil, programa katılan kadınlara enerjide tasarruf yöntemlerini anlattı.

Ardından salonda bulunanlar arasında, enerji verimli ürünler olan elektronik eşyalar, mutfak ürünlerinin hediye çekilişi yapıldı.

Konuşmaların ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın projeyle ilgili görüntülü mesajları yayınlandı.

Toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Müge Üstün Onur ve çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Kenan Türkseven / Fatma Kalay

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA