Başkan Fadıloğlu Hizmetlerini Eğitimcilere Anlatı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, göreve geldikten sonra belediye olarak yaptıkları hizmetleri, Şehitkamil Belediyesi’nin sosyal tesislerinde görevli eğitmenlere anlattı.

Başkan Fadıloğlu Hizmetlerini Eğitimcilere Anlatı
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Başkan Fadıloğlu eğitmenlere slayt eşliğinde yaptıkları hizmetleri bir bir anlattı. Başkan Fadıloğlu kentsel dönüşümden, sosyal tesis, yol, park ve bahçeler gibi yüzlerce hizmeti bütün detayları ile alattı. Başkan Fadıloğlu eğitime verdikleri hizmete dikkati çekerek, “Kurduğumuz sosyal tesislerde çocuklarımız, gençlerimiz ve annelerimiz bir çok alanda eğitim alıyor. Eğitimle bütünleşen toplumumuzun verimliliği hızla artmaktadır” dedi.

Başkan Fadıloğlu göreve geldiğinden bu yana 221 projenin tamamlandığına işaret ederek, “Göreve geldikten sonra önümüze koyduğumuz hedeflerimiz vardı. Vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile bölgelerde bir havuz oluşturarak hizmet dağılımını en adaletli şekilde yapmaya çalıştık. Belirlediğimiz projeler artık bir bir hayata geçiyor. Örnek vermek gerekirse yarı olimpik yüzme hHavuzumuz halkımızın hizmetine açıldı ve buradaki yüzme kursları büyük bir rağbet görüyor. Bu havuzda aynı zamanda engellilerimizi de düşünerek onlar içinde bir havuz yaptık ve bu havuzumuzla birlikte hizmete açtık. 8 bin metre kare kapalı alan üzerine inşa edilen bu havuzumuzda 8 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu, öğrenme havuzu, bay ve bayan soyunma, duş, jimnastik salonları, fitnes salonu, ana fuaye, 800 kişilik tribün, kafeterya, engelli tedavi merkezinden oluşmaktadır. Yine aynı standartlara sahip Merveşehir bölgesinde Karacaoğlan Yüzme Havuzu'nun da yapımı devam ediyor” dedi.

Dülükbaba Biyolojik Gölet Projesi’ne de değinen Başkan Fadıloğlu, “Burada yaptığımız gölet herhangi bir kimyasal madde kullanılmadan temizliği sağlanıyor. Buranın devamlı bir elektrik gideri var. Bunun için belediyemizden kaynak çıkmaması için bir kamu kuruluşu olarak bir ilki yaparak gündüz güneş enerji panellerinden aldığımız enerjiyi TEDAŞ’a satıyoruz ve ihtilacımız olanı kadarını da alıyoruz. Bu sayede biyolojik göletteki enerjinin yüzde 85’ini sağlamış oluyoruz. Bu projemiz enerji bakan lığı tarafından da örnek gösterilmiştir” dedi.

ŞKM’nin Gaziantep’in yüz akı haline geldiğini de anlatan Başkan Fadıloğlu, “Burası gün geçtikçe şehrin vazgeçilmez unsuru haline geldi. Biz kentin sorunlarını arkadaşlarımızla oturup konuşurken böyle bir kültür merkezinin ihtiyaç olduğunu tespit ettik ve burayı çok kısa bir sürede nitelikli bir hale getirdik. Burada bu işi sahiplenerek yapmak ayrı bir güzelliktir. Bu tesislere binlerce insan geliyor ve hizmet alıyor. Uluslar arası bir çok organizasyona ev sahipliği yapan bu merkezimizin önümüzdeki süreçte de büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasitededir. Şehrimizin tanıtımı noktasında da önemli organizasyonları da donanımı sayesinde bu merkezin kendisine çektiğini söyleyebiliriz. Buradaki her çalışma belediye çalışanlarının destekleri ile yapılmıştır. Sadece 6 ay boyunca buranın projesini planladık. Hem sosyal hem kültürel hayata hizmeti kesintisiz götürmemiz gerekiyor ve bu yönde çalışmalarımız aralıksız sürecektir” şeklinde konuştu.

Başkan Fadıloğlu sosyal konutlarla ilgili çalışmalarına da değinerek, “Bizim için önemli olan vatandaşları imkanları ölçüsünde konut sahibi yapmaktır. Gecekondulaşmayı önlemek ve dar gelirli vatandaşların kolayca ev sahibi olabilmesi için hazırlanan Şirinevler 288 adet 1+1 konut ve sosyal donatıları yapılarak teslim edildi. Vatandaşları ev sahibi yapmak içinde toplu konuk konusunda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Gazikent 3+1 toplu konut projesi, Şirinevler 3+1 toplu konut projesi devam etmektedir. Kamulaştırma sırasında karşılaştığımız yüksek fiyatlar nedeniyle alternatif yaşam alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Alternatif yaşam alanları sağlandıktan sonra merkezdeki alanların değerlendirilmesi gerekiyor.

Fadıloğlu, Türkiye’de örnek gösterilen projelerden biri olan MÖP projesine de değinerek, “Biz son dönemde özellikle ekonomimizde daha ileriye doğru sıçrama yapmak istiyorsak -çok varlıkla zengin olunmuyor, tasarrufla zengin olunuyor- biz de kaynaklarımızı tasarruflu kullanmak adına bu projeye gerçekten önem veriyoruz. Bunun yanında aynı zamanda istihdama katkı sağlamış oluyoruz. Özellikle çöp konteynerinden, sokak toplayıcılarının çöp topladığını görüyorsunuz. Bu toplayıcı kardeşlerimizden burada işe başlayan arkadaşlarımız bile oldu. İş disiplini açısından bayanların bu konuda daha verimli olduğunu gördük. Burada çalışan bayan arkadaşımızın sayısı da arttı. Bu proje belki 1 veya 3 senede gerçek manada istediğimiz noktaya gelebilir. Ama bir yerlerden başlanması gerekiyordu. Biz MÖP projesini hayata geçirirken beş bin metrekare alan üzerinde bina ve içerisindeki ekipmanlar ile birlikte yapmış olduğunuz yatırımı daha sonra da özelleştirme sistemine geçtik ve burada bayanlar iş sahibi yapılarak geçimleri sağlanıyor. Şu anda MÖP’te 8 araç 30 tane eleman çalışıyor. Bunların giderleri belediyeye ekstra bir yük olmaması açısından böyle bir uygulamayla sistemi kendi içinde döndürür hale getirdi. Bilinçlendirme çalışmaları ile birlikte toplamış olduğumuz tonajın kademeli olarak arttığını biz günden güne gözlüyoruz. Amacımız toplumsal bilinci artırarak bu kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır” dedi.

Fadıloğlu tesislerin özelliklerinden de bahsederek, “Tesislerde 1 ton plastik atağın geri dönüşümü ile yüzde 95 oranında enerji tasarrufu, 1 ton cam atığının geri dönüşümü ile 100 litre petrol tasarrufu sağlanacak. Sadece bir metal içecek kutusunun geri dönüşümünden tasarruf edilen enerjiyle 100 watt’lık bir ampul 20 saat çalışıyor. 1 ton kağıt-karton atığından geri dönüşüm ise 17 ağacın kesilmesini önlüyor” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan eğitmenler ise ilçeye önemli ve kalıcı hizmetler sunan Başkan Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür ederek, “Şehitkamil Belediyesinin hizmet ağındaki sistemin bir parçası olarak yapılan hizmetleri az çok biliyoruz. Ancak burada bire bir başkanımızdan görselleri ile birlikte aldığımız bilgiler çok güzel. Kentimize gerçek anlam da ciddi hizmetler yapıldığını gördük. Biz bu çalışmalardan gurur duyuyoruz. Bu sunumun kentteki herkesin mutlaka dinlemesi ve izlemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Sosyal tesislerinde verilen hizmetler zaten insanlık adına yapılmaktadır. Sosyal tesislerde eğitim ve hizmet alan vatandaşlarımızda sürekli olarak bizlere teşekkür ettiklerini görüyoruz. Bayanlar için ise ayrıca yapılan hizmetler göze çarpıyor. Yapılan projeler sayesinde kadınlarımız evde oturmak yerine topluma faydalı bireyler haline gelerek tüketici konumundan üretici konumuna geçiyor. Ayrıca sosyal tesislere burada çok büyük bir önem verilmiş ve hizmet halkın ayağına kadar götürülmüş. O kadar çok hizmet yapılmış ki biz bunları dinlemekten yorulduk diyebiliriz” dedi.

Kaynak: İHA