Osmaniye’nin Amanos Dağları’na Düşen F 16’nın Enkazı ve Pilotun Cesedi Bulundu

Amasya’nın Merzifon ilçesindeki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı’na ait F-16/C uçağı bugün Osmaniye’nin güneyindeki Amanos Dağları’na düşmesinin ardından başlatılan çalışmalar sonuçlandı.

Osmaniye’nin Amanos Dağları’na Düşen F 16’nın Enkazı ve Pilotun Cesedi Bulundu
Uçağın enkazına ulaşılırken, uçaktan yaklaşık 1 km uzakta da Pilot Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy'un cesedi bulundu.
Olay bugün Genel Kurmay’ın 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı’na ait F-16/C uçağının Osmaniye’nin Amanoslar bölgesinde seyrederken Pilot Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy'un 'Atlıyorum' mesajının ardından saat 14.15'te uçakla irtibat kesildiğini bildirmesinin ardından öğrenildi. Kazanın bildirilmesinin ardından karadan ve havadan başlatılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde saat 18.45 sıralarında F-16'nın Zorkun Yaylası Bilalik mevkiindeki enkazına ulaşıldı. Saat 21.00 sıralarında ise uçağın enkazından yaklaşık 1 km uzaklıkta Çağşırlı mevkiinde Pilot Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy'un cesedi bulundu. Gümüşsoy’un paraşüt ile atladığı ancak atlama sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Gümüşsoy’un naaşı helikopter ile Adana’nın İncirlik Askeri Üssü’ne gönderildi.

Bu arada arama kurtarma çalışmalarına askeri birliklerin yanı sıra Osmaniye AFAD ve UMKE ekipleri, Osmaniye Off-Road ve Dağcılık Derneği Başkanı Adem Özdil ve üyeleri ile Zorkun Yaylası sakinleri de katıldı.

Uçağın enkazına ve pilotun cesedine ulaşılmada bölgeyi iyi bilen yayla sakinlerinin büyük katkısı olduğu bildirildi.

Osmaniye Off-Road ve Dağcılık Derneği Başkanı Adem Özdil, arama kurtarma çalışmaları sonunda uçağın enkazına 200 metre kadar yaklaştıklarını ancak tehlike olabileceği için enkaza yaklaşamadıklarını söyledi.

Diğer yandan Osmaniye’deki bazı vatandaşlar uçağın şehrin üzerinden geçerken yalpalama yaptığını ve dağa doğru gittiğini söyledi.

Uçağın düşüş nedeni ve pilotun ölüm nedeni ile ilgili bir açıklama yapılmadı.
Kaynak: İHA