Ak Parti İl Teşkilatı’nın İstişare Toplantıları Sürüyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Teşkilatı her hafta düzenlenen “İstişare Toplantıları” kapsamında Meram Sanayi Bölgesi esnafı ile bir araya geldi.

Ak Parti İl Teşkilatı’nın İstişare Toplantıları Sürüyor
İl Başkanlığı Halkla İlişkiler Birimi tarafından organize edilen programa, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakcı, Cem Zorlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Ulvi Bezirci ile AK Parti İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meram Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren esnaf ve sanayiciler katıldı.

“KİMSE ÜLKEMİZİN BAŞINI AĞRITAMAYACAK”
Her hafta Konya’nın sanayici, işadamı, tüccar ve esnafıyla bir araya geldiklerini hatırlatan İl Başkanı Sorgun, amaçlarının sanayici ve iş adamlarının sorunlarını, talep ve isteklerini dinlemek olduğunu dile getirdi. Sorgun, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen saldırılara değinerek, “Yaklaşık 4 aydır bu ülkede şehit haberi duyulmuyordu. Ama eğer dünyanın merkezinde yaşıyorsanız kimse sizi kendi halinizde bırakmıyor. Maalesef bugünlerde yine birileri bu ülkenin başını ağrıtmaya çalışıyor. Neden? Çünkü 30 yıldır akan kanın durdurulması için ülke olarak çaba içerisindeyiz. Ama Allah’ın izni ile kimse bu karanlık amaca ulaşamayacak ve bu ülkenin başını ağrıtamayacak. Bugüne kadar hükümetimiz verdiği tüm sözleri tuttu. Onun için biz, başbakanımıza, dışişleri bakanımıza, hükümetimize ve elbette bu ülkenin güzel insanlarına inanıyoruz” diye konuştu.

“KONYA DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMALI”
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, esnafın üretim ve ticaretin en önemli ayaklarından biri olduğunu dile getirdi. Konya’nın Türkiye’de üretimin önemli birkaç merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Mustafa Kabakcı, “Konya’nın bu üretimini arttırarak devam ettirmesi ama daha da önemlisi, bu üretimini çeşitlendirmesi ve kendine ait değerlerini toparlayıp bunlara sahip çıkması gerekiyor. İmalatta geleneklerimizden ve tarihimizden yararlanıyoruz ama imal ettiğimiz ürünlerimizin veya markalarımızın isimleri yabancı. Onun için öncelikle işe buradan başlamalı ve yabancı olan dükkan veya marka isimlerinden vazgeçmeliyiz. Şehir olarak bir rengimiz olmalı. Ürettiğimiz tüm ürünlere bu rengi basmalıyız. Mesela Selçuklu Mavisi’ni bu şehrin marka rengi yapmalıyız” dedi.

Konya turizmine de değinen Kabakcı, Konya’ya gelen turistin bıraktığı paranın çok az olduğunu bunun için hep birlikte çaba içerisine girilmesi gerektiğinin altını çizdi” dedi.

“MUHALEFET ANAYASA YAZIMINDA MIZMIZLANIYOR”
Türkiye’nin 11 yıl önce ne halde olduğunu Konya Ticaret Odası eski başkanı olarak en iyi bilenlerden biri olduğunu ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, “Gerçekten Türkiye sanayide, üretimde ve ekonomide önemli mesafeler kat etti. Hedefimiz 2023’te 500 milyar dolar ihracat yapmak. Bunun için de ölçek ekonomisine geçmek yani daha büyük üretime geçmek zorundayız. Ne kadar üretirsek o kadar da istihdam olacağı için hükümet olarak kaliteli demokrasiye inandık ve bunun çabası içinde olduk. Elbette yerel veya ulusal markalar yerine uluslararası markalar oluşturmalı ve ülkemizi her platformda temsil etmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Parlamento çalışmaları hakkında da katılımcıları bilgilendiren Üzülmez, “Parti olarak ve hükümet olarak bu dönem ki en büyük hedeflerimizden biri de tamamen sivil ve yeni bir anayasa yapmaktır. Ancak maalesef muhalefet partileri Türkiye’yi geleceğe taşıyacak bir anayasa yapımı noktasında mızmızlanıyor. Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Ama CHP 3 yıl önce yapılan referandum ile kabul edilen tüm anayasal değişikliklerde geriye gidilmesini talep ediyor. Yani Cumhurbaşkanını halk seçmesin, anayasa mahkemesinin şekli hakimler ve savcıların seçimi eskiye dönsün, insanımız dinini rahatça yaşamasın istiyorlar. Ama biz, halkımızın en doğal hakları olan bu maddelerden geri adım atmayacağız” ifadelerini kullandı.

“TEMİZ VE DURU BİR ŞEKİLDE HİZMETLERİMİZİ YAPIYORUZ”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, “Ülkemiz, Konya ve dünya her geçen gün değişiyor ve dönüşüyor. Bizler de her zaman bir arada bulunmalı ve bu yeni süreci birlikte konuşmalıyız. Konya, üretimi, değerleri ve beşeriyeti ile her geçen gün büyüyen ve ilerleyen bir şehir. Örneğin Türkiye’de yükseköğretim sınavları, SBS ve ortaöğretim sınavlarında en başarılı şehir Konya’dan çıktı. Ama bu konu hiçbir yerde neredeyse hiç işlenmedi. Ben bunların da gündeme gelmesi ve değerlerimize sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum. Yine Konya sanayisi 15 yıl öncesinde 2 veya 5 milyon dolar ihracat yapan şirketlere gıpta ile bakılırdı. Bugün Konya 1,5 milyar dolarlık ihracat yapıyor. Tabii ki bu rakam yetmez. Zira 2023’te Konya’nın ihracat hedefi 10 ile 15 milyar dolar. Bu hedefi ahlakımızla, hayata bakışımızdaki kalite ve çalışkanlığımızla yakalayabiliriz diye düşünüyorum. Bizler de belediyeler olarak bugüne kadar birçok önemli hizmeti gerçekleştirdik. Elbette belediyecilikte durmak yoktur. Bizler temiz ve duru bir şekilde hizmetlerimizi yapmanın gayretindeyiz” dedi.

Başkan Akyürek’in ardından Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ile AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Ulvi Bezirci de birer selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların ardından ise programa katılan Meram Sanayi Bölgesi esnaf ve sanayicileri, problemlerini ve taleplerini dile getirdi, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
Kaynak: İHA