Kadın Meclisi Şehit Anneleri İle Beraber Anneler Gününü Kutladı

Bursa Kent Konseyi (BKK) Kadın Meclisi üyeleri, şehit anneleriyle bir araya gelerek Anneler Günü’nü kutladı.

Kadın Meclisi Şehit Anneleri İle Beraber Anneler Gününü Kutladı
Tarihi Merinos Tren İstasyonu Restoran’ında düzenlenen yemekli toplantıya BKK Başkanı Semih Pala, BKK Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Türk Anneler Derneği Onursal Başkanı Behram Dik, BKK Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri ve şehit anneleri katıldı.

,Büyükşehir Belediyesi’nin ve Başkanı Recep Altepe’nin destek ve katkılarıyla her zaman Türkiye’ye örnek işler yaptıklarını belirtti.

4 Meclis ve 30 ayrı çalışma grubuyla birlikte çalıştıklarını ifade eden Pala, Anneler Günü münasebetiyle Kadın Meclisi tarafından düzenlenen programda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

BKK Kadın Meclisi Kadriye Sarıbıyık ise, Anneler Günü’nde yapılabilecek en anlamlı organizasyonu düzenlediklerini kaydetti.

Anneliğin çok zor olduğunu hatırlatan Sarıbıyık, şehit annesi olmanın ise insana ağır ve kutsal bir yük yüklediğini söyledi.

Cennetin annelerin ayakları olduğunu belirten Sarıbıyık, annesi hayatta olanların kıymetlerini bilmesini istedi.

Konuşmaların ardından BKK Başkanı Pala, BKK Kadın Meclisi Başkanı Sarıbıyık ve yürütme kurulu üyeleri tarafından Şehit anneleri Hanife Okur, Emine Aşkın, Emine Tosun ve Safiye Mutlu’ya, Türk Anneler Derneği Onursal Başkanı Behram Dik’e, Çevre Ana olarak bilinen Zeliha Köstem’e ile çocuğu ve kendisi engelli olan, pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Saliha Umar’a plaket verildi.

Kaynak: İHA