İngiliz’den Sokak Çocukları İçin Örnek Davranış

Londra’dan Delhi’ye gitmek için bisikletiyle yola çıkan 24 yaşındaki İngiliz Nicholas Pier, uğradığı her ülkede sokak çocukları için yardım topluyor.

İngiliz’den Sokak Çocukları İçin Örnek Davranış
17 Mart’ta İngiltere Londra’dan yola çıkan Nicholas Pier, Türkiye ile birlikte şuana kadar 12 ülkeden geçti. Londra ile Hindistan’ın Delhi kendi arasında yaklaşık 15 bin kilometre olan yolun üçte birini geride bırakan Pier, “En büyük ilgiyi Türkiye’de gördüm. Herkes çok yardımsever, kibar ve cömert davranıyor. Bu ülke çok fantastik. Yolda beni gören herkes durdurup çay ısmarlıyor ve bana yemek veriyor” dedi.

Hiç parası olmadan yola çıktığını belirten Pier, şimdiye kadar gittiği ülkelerden sokak çocukları için yaklaşık 50 bin lira yardım topladığını söyledi.

Sokak çocuklarına yardım edebilmek için böyle bir geziye çıktığını aktaran Pier, şuana kadar İngiltere, Almanya, Avusturya, Fransa, İtalya, Romanya, Yunanistan ve Türkiye gibi 12 ülkeyi gezdiğini bundan sonra ise Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Çin ve Hindistan güzergahındaki ülkeleri de gezerek sokak çocuklarına verilmek üzere yardım toplayacağını söyledi.

Pier, gittiği ülkelerde en sıcak karşılamayı ise Türklerden gördüğünü sözlerine ekledi. Ayrıca Pier, www.muthupandi.com internet sitesini inceleyerek sokak çocuklarına yardım yapmak isteyenlerin buradan kendisine ulaşabileceklerini belirtti.

Kaynak: İHA