Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Darama Açıklaması

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Resul Darama, Tekirdağ Erkek Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evleri Müdürlüğü'nde sigara ve içki içildiğine ilişkin medyada yer alan haberlerin kurumu yıpratma adına art niyetle yapıldığını bildirdi.

Darama, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı kurum ve kuruluşlarda kalan çocuklara, yaşlılara ve özel bakım merkezlerinde kalan özürlülere yönelik her türlü hizmeti en iyi şekilde vermeye gayret gösterdiklerini söyledi.

Toplumdaki dezavantajlı gruplarla ilgilendiklerini belirten Darama, şunları kaydetti:

"Bize gelen çocuklarımız ve özürlülerimizin çoğu mağdur durumda veya suça sürüklenmiş, madde bağımlısı, alkol bağımlısıdır. Biz bu çocuklarımızı sevgi evlerimizde rehabilite etmeye çalışıyoruz. Tekirdağ Erkek Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evleri Müdürlüğü'nde sigara ve içki içildiğine ilişkin medyada yer alan haberler kurumumuzu yıpratma adına art niyetle yapılan haberlerdir. Bu tür haberlerin hiçbiri somut bir şekilde kanıtlanamamış ve belgelenememiştir. Böyle haberler bizi üzüyor fakat bu hiçbir zaman bizim aşkımızı, şevkimizi kırmayacak. Tüm arkadaşlarımızla, ekibimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Müdürlük olarak hiçbir zaman pes etmeyeceğiz."

-Valiliğin açıklaması-

İddiaya ilişkin Tekirdağ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise "Haberde yer alan çocuklar gazetecilerle röportaj veya görüşme yapmamış, internet sayfasında yayımlanan fotoğraflar çocukların kendi cep telefonlarıyla çekilmiş ve sosyal paylaşım sitesindeki sayfalarından bilgileri dışında kullanılmıştır. Tekirdağ Erkek Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evleri Müdürlüğü'nde yönetimin kuruluş içinde sigara ve alkol kullanılmasına müsaade ettiği ile ilgili haberde verilen bilgi tamamıyla gerçek dışıdır" ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Yavuz Karaduman / Cihan Demirci

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA