Menmen Ticaret Odası Başkan Adayı Akgün’den Başkan Şahin’e Ziyaret

Menemen Ticaret Odası başkan adayı Haluk Akgün ve ekibi, Belediye Başkanı Tahir Şahin'i makamında ziyaret etti.

Menmen Ticaret Odası Başkan Adayı Akgün’den Başkan Şahin’e Ziyaret
Ziyarette konuşan başkan adayı Akgün, Menemen’in ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla seçim çalışmaları öncesinde kapsamlı bir anket çalışması yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Bu anket sonuçlarına göre çalışmalarımıza yön verdik. Menemen’de bir markalaşma eksikliği olduğunu gördük. Menemen’i bir marka haline getirmek için çalışmalarımıza o şekilde yön verdik. Şimdiki Ticaret Odamızın bana göre birçok eksiği var. Ben Menemen’in herhangi bir toplantıda veyahut fuarda kapsamlı bir şekilde temsil edildiğini maalesef göremedim. Görüşmelerde bulunduğun birçok oda üyesi arkadaşımız yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılım konusunda Ticaret Odası’ndan bekledikleri destek ve ilgiyi göremedikleri konusunda yakınıyorlar.”
Ekibiyle birlikte Menemen’e yeni bir soluk getireceklerine inandığını ifade eden Haluk Akgün, “Ben ve ekibim Menemen’de değişim öncüsü olacağımız için çok heyecanlıyız. Sonuçta Menemen kazanmış olacak. Mevcut yönetimin bu konuda yetersiz kaldığını, tüccar, sanayici ve esnafa ulaşamadığını gördük. Seçildiğimiz takdirde biz birkaç kişinin değil tüm ticaret odası üyelerinin ekibi olacağız” dedi.

Foça'da faaliyet gösteren bir çok işletmenin de Menemen Ticaret Odasının üyesi olduğuna dikkat çeken Akgün, "Foça’ya bugüne kadar oda tarafından deyim yerindeyse bir çivi çalışmamış. Biz seçilir seçilmez burada bir temsilcilik açacağız. Yaz sezonu geliyor. Foça’daki esnafımızın, tüccarımızın, sanayicimizin süresi kısıtlı. Menemen’e gelip bir belge almak nereden baksanız 3 saat. Üyelerimizi bu dertten kurtarmak için Foça’da bir temsilcilik açacağız. Foça turizmi kan kaybediyor. Bu konuda da profesyonel çalışmalarımız var. Foça’nın bakirliğini bozmadan onu hak ettiği yerlere taşıma hedefindeyiz. Foça’yı yurt için ve yurt dışı fuarlarında kapsamlı bir şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, kendisinin konumu gereği tarafsız kalması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Bizim şahıslarla işimiz olmaz. Oda da Ahmet başkan seçilsin Mehmet başkan olsun bunlar bizi ilgilendirmez. Fakat Ticaret Odası’nı en az kendi Belediyemiz kadar önemsiyoruz. Yerel yönetimler ilçeyi yönetir. Ticaret Odası ise müteşebbis kişilerle birlikte yerel yönetimlere gelerek öneriler yapar, sıkıştırır, zorlar. İlçenin vizyonunu biraz daha açmak, ticaretini, ekonomisini ve sosyalleşmesini sağlamak adına projeler geliştirmeli. Bu bir suçlama değildir ama ben 14 yıllık Belediye Başkanlığım süresinde Ticaret Odası’ndan hadi şu projeyi yapalım diyerek bana getirilen bir çalışma görmedim. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş nasıl sorunların çözümü noktasında Hükümet ile üyeleri arasında köprü oluyorsa bizim ticaret odamız da aynısını yapmalıdır.”
Akgün ve ekibinin çalışmalarını yakından takip ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Şahin, “Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin çok güzel bir konsept geliştirmişsiniz. Menemen’in yönetimi olarak çalışıyorsunuz. Bunun böyle olması gerekir. Ticaret Odası Menemen’i fuarlarda birkaç kişiyle değil güzel ve büyük bir organizasyonla birçok üyesiyle temsil eden bir oda olması lazım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından başkanlık makamında çekilen hatıra fotoğrafı sonrasında ziyaret sonlandırıldı.
Kaynak: İHA