Rektör Atar, Meslek Yüksek Okullarında İncelemelerde Bulundu

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, bugün Dereli, Keşap ve Espiye ilçelerini ziyaret ederek meslek yüksek okullarında incelemelerde bulundu.

Rektör Atar, Meslek Yüksek Okullarında İncelemelerde Bulundu
Ziyaretlerine ilk olarak Dereli ilçesinde başlayan Rektör Attar, burada Dereli Kaymakamı Ömer Faruk Kala’yı makamında ziyaret etti. Dereli Meslek Yüksek Okulu’nu (MYO) ziyaret eden Rektör Attar yaptığı konuşmada, “Doğanın bu ilçeye sunmuş olduğu avantajı ilçe yönetimi,sivil toplum örgütleri ve biz üniversite ile birlikte lojistik destek mahiyetinde bu ilçeyi ihya edecek programların bu ilçeye bir nefes ve güç kazandıracağı inancım sonsuz” dedi.

Keşap ilçesinde Kaymakam Polat Kara’yı makamında ziyaret eden Rektör Atar, “İlçenin daha da canlanması adına ve sahil şeridinde bulunması avantajından dolayı turizm fakültesinin bu ilçeye kurulması yönünde çalışma yapacaklarını söyledi.

Atar, Keşap MYO ziyaretinde ise, “Giresun Üniversitesi’nde ve belki de Türkiye’de ilk olarak Meslek Yüksek Okulları’na öğretim üyesi atanması yönünde bir girişim başlattık. Ben şöyle düşünüyorum. Burası da üniversitenin bir okuludur. İster 2 yıllık, ister 4 yıllık olsun fark etmez. O zaman neden fakültelerimiz de doktorası olan yani öğretim üyesi olan kişiler eğitim, öğretim verip öğrencilerin derslerine giriyorlar. Bu öğrencilerimizin suçu nedir ki öğretim üyeleri bunların (meslek yüksek okulu) öğrencilerinin derslerine girmesin” dedi.

Giresun Üniversitesi’nin yüzde 50’si MYO yüzde 50’si ise fakülte öğrencisi olduğunu söyleyen Attar, “Eşit ve adalet ilkesinden aynı şekilde konumlanma, konuşlanma ve fiziki mekan ortamı şartlarının yaratılması namına aynı eşitliği temin etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla ben MYO ile fakülteler arasında bu fakültedir her şeyin iyisi fakültede olsun diye bir ayrım yapan bir yönetici değilim. Belki de Türkiye’de bir ilktir ki ben göreve geldikten sonra MYO öğrencilerini Avrupa’ya, yurtdışına gönderen ender üniversitelerden bir tanesidir. Belki de hiç örneği yoktur başka üniversitelerde. Sadece eğitim değil staj için de meslek yüksek okulu öğrencilerini Avrupa’ya gönderdik” dedi.

Espiye ilçesine giden Rektör Atar, ilk olarak Belediye Başkanı Erol Karadere’yi makamında ziyaret etti. Espiye’de bir yıl önce öğrenci sayısının 90 oluğunu ama bugün bu sayının 500 olduğunu söyleyen Rektör Attar, “Öğretim üyesi atama konusunda Espiye ilçesi bu konuda fakültelere adeta taş çıkaracak şekilde Espiye meslek yüksek okulu pilot okuldur, çünkü dört tane doktora yapmış öğretim üyesi var Espiye’de” dedi.

Atar, ziyaretini Espiye Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda akademik personel ve öğrencilerle bir araya gelerek tamamladı .
Kaynak: İHA