'Sitagliptin Sentezi İçin Yeni Yöntemler' Konulu Seminer Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Bilimsel Araştırmalar Topluluğuna üye öğrenciler tarafından "Sitagliptin Sentezi İçin Yeni Yöntemler" konulu seminer düzenlendi.

GAÜN Fen - Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, Atatürk Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Altundaş konuşmacı olarak katıldı.

Dünya sağlık örgütünün 2000 yılı verilerine göre, dünyada 180 milyon diyabet hastası olduğunu söyleyen Prof. Dr. Altundaş, “2030 yılına kadar bu sayının 360 milyonu bulacağı tahmin edilmektedir. Türkiye’de ise bu rakamın 2000 yılı için 2 milyon 920 bin, 2030 yılına kadar ise 6 milyon 422 bin olacağı öngörülmektedir” dedi.

Prof. Dr. Altundaş, “Her yıl, Tip II diyabet hastalığı 1 milyonun üstünde ölüme sebep olmaktadır. Bu ölümlerin çoğu 70 yaş altında gerçekleşmekte ve ölenlerin yüzde 55’ini kadınlar oluşturmaktadır. Önlem alınmazsa ilk on yılda ölüm oranlarının yüzde 50 artacağı tahmin edilmektedir. Diyabetin sebebi, stres, spor yapmama ve kilo. Bu üç nedeni azaltmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA