Besob: Çözüm Sürecinde Bozguncu Laflara İnanmayacağız

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Aşanel, 30 yıldır devam eden terörün ekonomiye büyük zarar verdiğini söyledi.

Aşanel, "Türkiye'nin önü açılsın. Huzur içinde olalım. 'Şimdi oraya pazarlığa mı gittiniz? gibi bozguncu lafları bir tarafa bırakacağız, onlara inanmayacağız. Milletvekillerimizin Meclis'te kol kola olmasını istiyoruz. Muhalefet hırçınlaşıp da başka şeyler söylerse bu iş olmaz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, BESOB'u ziyaret etti. Başkan Mesut Aşanel tarafından karşılanan Uğur, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Uğur, çözüm süreci, özür süreci, ekonomi ve anayasa gibi konuların gündemi meşgul ettiğini bildirdi. Yeni anayasa çalışmaları ile ilgili süreci anlatan Uğur, siyasi partilerin geçtiğimiz hafta sonunda anayasa ile ilgili görüşlerini Meclis Başkanlığı'na sunduklarını bildirdi. Çözüm sürecine ilişkin yaşanan gelişmelere de değinen Uğur, "Yılbaşından bu yana bir çözüm süreci yaşanıyor. Terörün ülkemizde bitirilmesi, şehit gelmemesi, kan akmaması, silahların bırakılması. Bu böyle gelmiş, böyle devam ederse bu ateş düşmeye devam eder. Hem kan hem de can kaybı olur. Bir risk almak gerekiyordu. Halkın isteğine rağmen muhalefete rağmen bir şey olmaz. Halkın desteğini almamız lazım." dedi.

İsrail'in özür sürecine de değinen AK Partili Edip Uğur, "Türkiye, nasıl dış politikada dik durmuşsa içerde de kesinlikle diz çökmez ve dik durur. Başbakanımız Davos toplantısında 'One minute' dedi, 'Sen bebek katilisin, sus' dediği zaman bizim bütün diplomatlar ayağa kalktı. 'Böyle diplomasi, politika olmaz, millete rezil olduk' dediler. Arkasından gelen özür Türkiye'nin yurt dışında da dik durduğunu, itibarını gösteriyor. Biz eğer yurt dışında dik duruyorsak, Türkiye'de de dik dururuz, taviz vermeyiz, toplumun arzuları, istekleri doğrultusunda insanları mağdur etmeden bu çözüm yoluna devam ederiz." diye konuştu.

BESOB Başkanı Aşanel ise 35 yıldan beri hep korku ve bu terör belasıyla birlikte yaşadıklarına dikkat çekti. Bu durumun, en başta ekonomiye de büyük zararları olduğunu ifade eden Aşanel, "Türkiye'nin önü açılsın. Huzur içinde olalım. Sokaklarda rahat gezelim, seyahatlerimizi rahat yapalım. Ülkenin geleceği lafla değil, seçim zamanı söylenen lafları bir tarafa bırakalım. Gelişmeler bu ışığı gösteriyor. 'Oraya pazarlığa mı gittiniz? Pazarlık mı yapıyorsunuz? gibi bozguncu lafları da bir tarafa bırakacağız, onlara inanmayacağız. Emin adımlarla ilerleyeceğiz. Hükümetimize, bu ülkeyi idare edenler ve Meclis'te bulunan tüm milletvekillerimize bu mesajı veriyoruz her zaman. Milletvekillerimizin Meclis'te kol kola olmasını istiyoruz. Muhalefet hırçınlaşıp da başka şeyler söylerse bu iş olmaz. Herkes inanç içinde bir bütün olarak ancak böyle çözer. Bizim beklentimiz de bu yönde." değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğinin altını çizen Mesut Aşanel, millet olarak ülkenin birlik ve beraberliği için gayretle inanarak, mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Aşanel, şöyle devam etti: "Biz ancak bu şekilde bunu başarırız. Seçim ve particilik bir tarafa. Bize güzel mesajlar verdiniz, sizi tebrik ediyorum. Millet olarak bunlar bizim beklentimizdi. İnşallah gerçek olarak en kısa sürede bu belayı aşarız ve huzur içinde oluruz. "