Mhp Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Soyluluk ya da kendi kavmini öbüründen üstün görmek, Türklerde tarih boyu olmamıştır" dedi.

Türkeş, Denizli Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Alparslan Türkeş ve Türk Milliyetçiliği" konulu konferansta yaptığı konuşmada, babasının, ölümünün 16'ıncı yılında Türkiye genelinde dualarla anıldığını belirtti.

Herkese teşekkür eden Türkeş, "Aile olarak hepinize şükran borçluyuz. Türkeş ailesi, 7 çocuğu ve akrabaları değil, hepinizsiniz" ifadesini kullandı.

Türkeş, babasının, Türkiye'yi lider ülke yapma hedefi doğrultusunda, Türk gençliğinin şuurlu yetişmesi için gayret ettiğini söyledi.

Türk toplumunun yapısına değinen Türkeş, "Soyluluk ya da kendi kavmini öbüründen üstün görmek, Türklerde tarih boyu olmamıştır" dedi.

Türkçenin dünyada 5'inci yaygın dil olduğunu vurgulayan Türkeş, şunları söyledi:

"Çince, Hintçe, İspanyolca ve İngilizce'den sonra dünyada 340 milyon insan, bu güzel Türkçeyi farklı lehçeleriyle konuşuyor. Bu dili iyi bilirsen, kelimelerini anlarsan, zengin kelime hazinesini, gramerini bilirsen 350 milyon insanla birebir konuşma imkanın var. Böyle bir zenginliğe sahipken Türkiye'deki 75 milyonu birbirini anlayamaz hale getirmenin kime ne faydası var- 'Benim annem bunu konuşurdu.' O senin hakkın, onu konuş, öğren ama buradaki tek dili bozmaya, bu uğurda burayı karıştırmaya kimsenin hakkı yok."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan'ın da katıldığı konferansta, Ülkü Ocakları Denizli Şube Başkanı Mehmet Çelik tarafından Türkeş'e teşekkür plaketi verildi.



Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Zeynep Hoşgörür

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA