Ak Parti’li Milletvekilleri Perde Pilavını Çok Sevdi

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında Siirt’e gelen 45 milletvekili, 1 günlük gezinin ardından Siirt’ten ayrıldı.

Ak Parti’li Milletvekilleri Perde Pilavını Çok Sevdi
Genel heyet en çok Siirt mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan perde pilavını beğendi. Türkiye’nin birçok ilinin yanı sıra, çok sayıda ülke gezdiğini söyleyen AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, ilk kez kendine lezzetli bir tadı olan perde pilavını tattığını belirterek, “Siirt deyince akıllara büryan kebabı Zivzik narı, Siirt fıstığı gelirdi. Ancak Siirt ziyaretinde bana ikram edilen Siirt Büryan Kebabı’nın ayrı bir lezzetini gördüm. Ancak ondan daha güzel bir lezzeti de Eruh’ta tattım. Eruh’ta AK Parti İlçe Başkanımız Cevher Çiftçi’nin evinde ikram edilen bir tepsi içindeki etrafı kızarmış badem serili ve yufka hamuru ile kaplı yemeğin Siirt’in zengin mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan perde pilavı olduğu söylendi. Tadı harikaydı, çok sayıda ülke gezdim, ama Türkiye’nin zengin mutfağının hiçbir yerde görmedim. Bugün de Siirt’te yediğim içinde tavuk eti, kuş üzümü bademli perde pilava da hayran kaldım. Biz, çok dilli ve çok kültürlü bir milletiz, bizim mutfağımız kadar bir birlerimiz arasında o kardeşlik bağlarımızda bizim geçmişimizden gelen bir zenginliktir” dedi.

Milletvekilleri, yemeğe başlamadan önce kapta sunulan perde pilavını cep telefonlarıyla görüntüledi.

Siirt’in zengin mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan perde pilav, özel günlerde yapılan bir yemek çeşididir. Sert bir hamur hazırlayıp unlanmış zeminde merdane ile yufka büyüklüğünde açılır, ortası delik kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kalan bademleri dekoratif bir şekilde yapıştırıldıktan sonra üzerine yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde hazırlanır. Pilavı ilave edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapatılarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilip servis edilen bir yemek çeşididir .
Kaynak: İHA