Vatandaştan Gürsel Tekin’e: Çözüm sürecinde neden geri duruyorsunuz?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara'nın Haymana ilçesinde esnaf ve diğer vatandaşları ziyaret etti.Bir kahvehanede çay içen Tekin’e, çözüm sürecine destek olmaları mesajı verildi.Tekin’in sohbet ettiği bir vatandaş da, "Neden geri duruyorsunuz?" diye sordu.

Vatandaştan Gürsel Tekin’e: Çözüm sürecinde neden geri duruyorsunuz?
Tekin, CHP İlçe Teşkilatı ziyaretinin ardından Haymana Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Haymana Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Daha sonra esnafları ve pazaryerini gezdi, buradaki vatandaşlarla sohbet etti. Tekin, çay içtiği kahvehanede vatandaşların çözüm süreciyle ilgili sorularını cevapladı. Bir vatandaşın, 'Gayri dursun, yeter. Türkiye bu işten zarar ediyor.' sözlerine karşılık Genel Başkan Yardımcısı Tekin, 'Ben de o coğrafyanın çocuğuyum.' dedi.

'SÜREÇTEN GERİ DURMUYORUZ'

'Süreç konusunda ne diyorsunuz? Neden geri duruyorsunuz?' sorusunu ise şöyle cevapladı: “Geri durmuyoruz. Bu olaydan dolayı, yani Kürt meselesinden dolayı Türkiye'de bedel ödeyen tek siyasi parti CHP'dir. 89 raporu çıkarmışız, İsmet Paşa'nın oğluna neredeyse vatan haini dediler. 92 raporu, 99 raporu, 2000 raporu, 2011 raporundan önce Türkiye'de kendi programına Kürt meselesiyle ilgili, barışla ilgili, çözümle ilgili ne söyleyeceğini yazan tek siyasi parti biziz.”

'BAŞBAKAN AKİL İNSANLARIN PEŞİNE TAKILDI'

Gürsel Tekin, başka bir vatandaşın, 'BDP de kapınızı çalacak, onlar için ne diyeceksiniz?' sorusuna karşılık, “Bir ülkede öncelik, millet iradesini temsil eden parlamentoda barışın olmasıdır. Bu parlamentoda bir barış var mı? Yok şu anda. Çıkıyor mesela Sayın Başbakan, ağzına geleni söylüyor Dinamit gibi. BDP'ye saldırıyor, MHP'ye saldırıyor, CHP'ye saldırıyor. Bu savaşçı dille sen nasıl barışı sağlarsın? Sayın Genel Başkanımız, bütün bu nezaketsizliğine rağmen Sayın Başbakan'ın ayağına gitti, hatırlayın. 'Gelin, bu sorunu çözelim.' dedi.O zaman da küçümsedi, ‘Kim bu akil adamlar?' dedi.Şimdi bu akil adamların peşine takıldı. Bir karar ver Sayın Başbakan. Sayın Başbakan'ın yarın ne yapacağını bilemediğimiz için otobüsüne binmek de zordur.”