Amasya'da Yeni Şehirler Arası Otobüs Terminalinin Temeli Atıldı

Amasya'da yeni şehirler arası otobüs terminalinin temeli törenle atıldı.

Törene Amasya Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, AK Parti İl Başkanı Faik Salman, daire amirleri, terminal esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Amasya merkeze bağlı Boğazköy mevkisinde yaklaşık 20 dönümlük bir alanda inşa edilecek şehirler arası otobüs terminalinin 3 bin 400 metrekare kapalı alanı bulunacağı ve içinde 16 adet yazıhane, 2 adet restoran, 2 adet büfe, 1 market ile sosyal üniteler yer alacağı bildirildi.

Törende konuşan Özdemir, bugüne kadar verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Otobüs terminalinin Çevre Yolu Projesi'nin yakınlarında ve kentin ihtiyaçlarına cevap verecek özelliklere sahip olduğunu anımsatan Özdemir, ''Terminalimizin Amasyalılara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kentimizin bir sorununu daha çözecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Artık ekonomik ve fiziki ömrünü tamamlayarak yetersiz hale gelen terminalimizin yerine halkımız modern bir terminalde hizmet görecek. Otobüs terminalimizi 2013 yılının sonunda hizmete açacağız'' diye konuştu.

Temel atma töreni, konuşmaların ardından Amasya İl Müftüsü İsmail İpek'in duaları ile sona erdi.

Kaynak: AA