Adana Portakal Çiçeği Karnavalı İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye’nin ilk karnavalı olacak Adana Portakal Çiçeği Karnavalı için geri sayım başladı.

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı İçin Geri Sayım Başladı
13 Nisan’da başlayıp 23 Nisan tarihine kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek karnaval kapsamında dünyanın en büyük 'barış ve sevgi' temalı resmiyle rekor denemesi de yapılacak.Adana, 12 Nisan akşamı başlayacak Türkiye’nin ilk karnavalına yoğun bir şekilde hazırlanıyor. Adana Valiliği ile Seyhan Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek Portakal Çiçeği Karnavalı’nın detayları düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu. Toplantıda konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, amaçlarının hem Adana’nın marka değerini artırmak, Adana’nın tanıtımına katkıda bulunmak, hem de yanlış anlaşılmalara müsait imajının gerçek haline dönüştürülmesi, Adana insanının barışçıl yanının, dostluğa önem veren yanının ortaya çıkması olduğunu söyledi.

Bu karnaval ile Adana’nın turizm ve kültür alanında da hak ettiği yere ulaşmasını istediklerini ifade eden Vali Coş, “Adana’nın sahip olduğu değerleri, ilimizin yansıttığı tüm renkleri tüm dünyaya tanıtmak açısından hayli yararlı olacak çok önemli bir çalışmadır. Bu karnaval ile on binlerce insanımız, Adana’nın sahip olduğu renkleri yaşayacak ve portakal çiçeğinin mis kokusu ile harmanlanan havasını soluyacak, her yıl tekrarlanacak olan bu etkinlik 'Adanalılık' olgusunu tüm dünyaya yansıtacaktır. Çeşitli etkinlikler ve çok geniş bir katılımla düzenlenmesiyle, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki Adanalıları bir araya getirecek olan “Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı'nın, halka ve tüm Adana’ya mal olacağına, bu karnavalın sahiplenilip, benimseneceğine ve gelenekselleşeceğine hiç kuşku yoktur.” ifadelerini kullandı.GUİNNESS REKORU DENENECEKKarnavalın fikir babası Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt ise festival kapsamında bir de rekor denemesi olacağını ifade etti.

16 bin 500 Adanalı çocuğun yaptığı sevgi ve barış temalı resimler bir araya getirilerek bin metrekarenin üzerine ulaşan tek bir resim elde edileceğinin altını çizen Bozkurt, “Bu havadan fotoğraflarla tespit edilecek bir çalışma olacak. Bu nedenle dünya televizyonlarında ilgi uyandıracağını tahmin ediyoruz. Bütün hazırlıklar yapıldı. Guinness hakemi geliyor, çalışma planlandığı şekilde sonuçlandırıldığında bir dünya rekorumuz olacak.” ifadelerini kullandı.Tanıtım toplantısına Seyhan Belediye Başkan Azim Öztürk, Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

FESTİVAL PROGRAMI
12 Nisan akşamı Şinasi Efendi Caddesi’nde gerçekleştirilecek konserlerle başlayacak karnaval kapsamında 13 Nisan’da şehrin farklı noktalarında sokak etkinlikleri gerçekleştirilecek, 15.30’da karnaval korteji Vali Yolu, Gazipaşa Bulvarı, Sular Mevkii ve İstasyon Meydanı güzergahında yol alacak. Kortejde ayrıca motosiklet, bisiklet, klasik araba kulüpleri, dans okulları, tiyatro grupları, spor kulüpleri, üniversiteler, okullar, jonglörler, keçi ayaklılar, sokak sanatçıları, ressamlar ve birçok sivil toplum kuruluşu da bulunacak. Karnavalın açılışı saat 17.00’de Ece Vahapoğlu’nun sunuculuğunda İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilecek ve ardından birçok sanatçı katılımcıları selamlayacak. Etkinlik Keremcem konseri ile devam edecek. 13 Nisan akşamı bir diğer etkinlik ise saat 21.00’de Taşköprü üzerinden 5 bin adet dilek fenerlerinin uçurulması olacak. Karnaval etkinlikleri 14 Nisan’da da devam edecek. Şehirdeki sokak etkinlikleri sürerken, saat 14.00’de Güney Rotary Kulübü’nde çocuklar tarafından yapılan 20 bine yakın resim ile oluşturulan barış temalı mozaik ile Guinness Dünya Rekoru Denemesi yapılacak. Polifonik koro konserinin ardından akşam saat 17.30’da Senfoni Orkestrası eşliğinde Adana Şarkı ve Türküleri Konseri izlenebilecek ve devamında konserler devam edecek. Portakal Çiçeği Karnavalı çeşitli etkinlikler ile 23 Nisan tarihine kadar sürecek .