Türk Polis Teşkilatı'nın 168. Kuruluş Yıldönümü

Bozüyük İçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, Türk Polis Teşkilatı'nın 168. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Kaymakam Oktay Kaya'yı ziyaret etti.

Kaymakam Kaya, kabulünde, kentte huzurlu ve güvenli bir ortamın bulunduğunu, bunun görev yapan polisler sayesinde olduğunu belirterek, Türk Polis Teşkilatı'nın insanların can ve mal güvenliğini korumak için fedakarca gece gündüz çalıştığını ifade etti.

İnsanların rahatça gezebilmesinde, başta polis teşkilatı olmak üzere güvenlik güçlerine borçlu olduklarını belirten Kaya, ''İlçemizde polisimizin sayesinde huzurlu ve güvenli bir ortam var'' dedi.

Emniyet Müdürü Okumuş da kent güvenlik ve yönetim sistemi bünyesinde bulunan 37 noktada 51 kamera ile faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatarak, vatandaşın desteğini almayan kurumun başarılı olamayacağı bilince ile çalışmalarında halkın talep ve isteklerini dinlediklerini söyledi.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ile vatandaşın sorunlarını çözmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Okumuş, ''Kent güvenlik yönetim sistemi bünyesinde bulunan 51 kamera ile 1 Nisan tarihi itibariyle kamera ile trafik kontrolü uygulamasına başladık. Bu çerçevede kural ihlali yapan sürücülerin cezaları, görüntü ile birlikte adreslerine gönderiliyor'' diye konuştu.

Emniyet Müdürü Okumuş, daha sonra Emniyet Müdür Yardımcısı Hakkı Güner ve polis memurları ile birlikte Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı ve Cumhuriyet Başsavcısı Toğay Akdemir'i ziyaret etti.

-5 yılda 2 milyon fidan toprakla buluştu

Bozüyük Orman İşletme Şefi Şenol Bahar, kentte 5 yılda 2 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını bildirdi.

Bahar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini ve 5 ila 10 yıl içinde Bozüyük'ün daha yeşil bir alana kavuşacağını belirterek, çalışmalar kapsamında 10 bin dönüm arazinin ağaçlandırıldığını bildirdi.

Kentte son 5 yılda 2 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu anlatan Bahar, ''Fidanda, ziraat ürünü gibi bu yıl dikip gelecek yıl semeresini almak mümkün değil. Fidanlarda kök ve boy büyümesi ağır. Ağaçlandırma çalışmalarında en büyük destek orman köylülerinden geliyor. Dikim çalışmalarına katılıyorlar. Yöresel işçiyi çalıştırmakta çok önemli. Kendi bölgesinde ağaçlandırma yapılan çalışmalarında çok daha fazla verim oluyor'' dedi.

Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA