Prof. Dr. Çetinsaya: Çözüm Sürecinde Herkes Elini Taşın Altına Koymalı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversitelerin ve yükseköğretim camiasının öğrencisi ile, öğretim üyesi ile, idari çalışanı ile çözüm sürecinin bir parçası olması gerektiğini söyledi.

Bölge Üniversite Rektörleri Toplantısı, Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Elazığ’da yapıldı. Toplantıya katılmak üzere Elazığ’a gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Elazığ Valisi Muammer Erol ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ı makamında ziyaret etti. Çetinsaya, ziyaretler sonrası Fırat Üniversitesi Senato Salonu'nda bölge üniversiteleri rektörleriyle bir araya geldi.Toplantıya YÖK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz, Üniversitelerarası Kurul Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhittin Ataman, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulselam Uluçam, Urfa Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve Muş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç katıldı.

Toplantı öncesi bir açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, toplantının amacının, yükseköğretimin, üniversitelerin ve Türkiye’nin sorunlarını konuşmak olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Çetinsaya, "Yaklaşık olarak bütün üniversitelerimizle, rektörlerimizle görüşmeler yaptık. 2012 yılı içerisinde de bu toplantılardan edindiğimiz sonuçları, meseleleri çözüm yollarını politikalara dönüştürebilmek için yükseköğretimde çalışmalar oluşturduk. Bunların bir kısmı sonuçlandı, bir kısmı devam ediyor, ama şunu diyebilirim ki; bu toplantılar son derece yararlı oluyor bizlere. Hem üniversitelerimizi tanımak hem bütün rektör arkadaşlarımız ile istişare edebilmek hem de uygulayacağımız politikaları birlikte kararlaştırabilmek açısından bu geleneği 2013’de de devam ettirmek amacıyla tekrardan bölge toplantıları sürecini başlattık. Önümüzdeki günlerde diğer bölgelerde, diğer illerde bu toplantılarımız devam edecek." dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI"Prof. Dr. Çetinsaya, Türkiye’nin şu anda çok önemli bir aşamadan geçtiğini hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti: "Çok önemli toplumsal değişimler, siyasi değişimler gündemimizde. Bu tabi ki üniversitelerimiz açısından da çok önemli, yükseköğretim camiası açısından da çok önemli. Nitekim bu toplantının bir diğer amacı da şu anda başlangıcında olduğumuz, içinden geçmekte olduğumuz çözüm sürecinde üniversitelerimizin nasıl katkı yapacağını, yükseköğretim camiamızın bu süreçte nasıl roller oynayabileceğini, ne gibi pozitif etkiler yaratabileceğini de tartışmak olacaktır. Bu, hem rektörlerle hem de öğrenci temsilcileri ile toplantımızın gündemidir."Üniversiteler ve yükseköğretim camiasının öğrencisi ile, öğretim üyesi ile, idari çalışanı ile çözüm sürecinin bir parçası olması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Çetinsaya, "Bu süreçte pozitif bir rol oynanmalıdır. Tabiri caizse herkes elini taşın altına koymalıdır.” şeklinde sözlerini tamamladı .