Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Çıkardığımız birçok teşvik kanunu ile maalesef buraya yatırımcı getiremiyorduk ama son birkaç aylık süreçte öyle bir umut havası oluştu ki bunun umudu bile Diyarbakır'a, bölgeye yatırımcı çekmeye yetti" dedi.

Bakan Eker, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasınca Green Park Otel'de verilen yemekte yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın tarihi günlerinden birini yaşadığını, Türkiye'nin 39 ayrı ilinden 50 milletvekilinin kentte geldiğini ve 8 ilçeyi ziyaret ettiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, onun başlattığı süreçle bu topraklarda birlik ve beraberliği, huzur ve güveni, kardeşlik ve aidiyet duygusunu tekrar geliştirme kararlığında olduklarını vurgulayan Eker, bu süreçte herkese büyük sorumluluk düştüğünü dile getirdi.

Diyarbakır'ın, sevgiye, barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe susadığını belirten Eker, ''Onun için de büyük bir coşku ve ilgiyle, dua ve sevgiyle destek veriyor. Bunu görmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Millet, çözüm sürecini destekliyor'' ifadesini kullandı.

Eker, şunları söyledi:

''Çıkardığımız birçok teşvik kanunu ile maalesef buraya yatırımcı getiremiyorduk ama son birkaç aylık süreçte öyle bir umut havası oluştu ki bunun umudu bile Diyarbakır'a, bölgeye yatırımcı çekmeye yetti. El ele, gönül gönüle binlerce yıl nasıl türküler söylediysek, şimdi de geleceğe doğru birlikte barış, kardeşlik ve özgürlük türkülerini söyleyeceğiz.''

Yemeğe, Vali Mustafa Toprak, Diyarbakır'a gelen AK Parti milletvekilleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Muhabir: Nurten Aslan

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA