Gediz'de Eski Adliye Binası Arsasına Yeni İş Merkezi Yapılacak

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, yıkılan eski Adliye Binası arsasına yeni iş merkezi yapılacak.

Gediz'de Eski Adliye Binası Arsasına Yeni İş Merkezi Yapılacak
Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Demirel Caddesi üzerinde bulunan ve Belediye Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında yıkılan eski adliye binası yerine yeni bir iş merkezi kurulması için 06.05.2013 tarihinde yapım ihalesi düzenleneceğini söyledi.

Eski adliye binasının yıkılması ile kazanılan alanda yeni bir iş merkezi yapılması amacıyla proje hazırlandığını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Soner Aksoy İş Merkezi ismi ile ilçemize yeni bir iş merkezi kazandırılacak. Yeni iş merkezi, bodrum kat otopark, kazan dairesi, su deposu ve sığınak, zemin kat 12 adet işyeri, A ve B bloklarda da toplam 16 daire olacak şekilde inşa edilecektir.

Kat karşılığı olarak ihaleye çıkarılacak olan Soner Aksoy İş Merkezi yapım ihalesi; A Blokta 8 adet daire + 1, 2, 3, 4, 5, 12 numaralı işyerleri belediyemize verilecek + 50 bin TL. bedel üzerinden ihaleye çıkarılmıştır. Yüklenici bedeli yer teslim tarihinden 1 ay sonra başlayıp, 5 eşit taksitle ödeyecektir.

Ayrıca yeni yapılacak olan iş merkezi ile Gediz Kaymakamlığı arasında 14 metre genişliğinde yol yapılacak olup imar planımıza uygun olan 175 nolu sokak hizmete başlayacaktır. Böylece İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden geçen sokak Demirel Caddesine bağlanacaktır. Emniyet Müdürlüğü önünde yaşanılan trafik sıkışıklığının da önlenmesinde çözüm olacaktır.

Kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde ilçemizde yeni ticaret alanları ve konut kazandırmayı amaçladık. Ekonomik ömrünü tamamlayan binalar yerine günümüz çağdaş mimari teknikleriyle yapılmış modern binalar yaparak, kentimizin ufkunu genişlettik. Modern bir görünüm kazandırdık. Yeni iş merkezinin ilçemize hayırlı olmasını dilerim” açıklamasında bulundu .
Kaynak: İHA