Vilnius Üniversitesi Türkçe Eğitim Merkezinin Öğrencileri Hayrünnisa Gül'ü, ''Gülpembe'' Şarkısıyla Karşıladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Litvanya seyahatinde eşlik eden eşi Hayrünnisa Gül, Vilnius Üniversitesinde Türkçe öğrenen Litvanyalı öğrenciler tarafından ''Gülpembe'' şarkısıyla karşılandı.

' 'Vilnius'un kalbi'' olarak bilinen Katedral Meydanı'nı gezen Hayrünnisa Gül, yetkililerden şehrin tarihi hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Vilnius Üniversitesine geçen Hayrünnisa Gül'ü, Rektör Benediktas Juodka karşıladı. Yetkililerle öğrencilerin mezuniyet törenlerinin yapıldığı St. Johns Kilisesi ve tarihi kütüphane bölümüne geçen Hayrünnisa Gül, sergilenen eserleri inceledi.

Hayrünnisa Gül, üniversitenin Türkçe Eğitim Merkezinde görevli Türk akademisyenler ve Türkçe öğrenen Litvanyalı öğrencilerle de bir araya geldi. Öğrenciler, Gül'ü Barış Manço'nun ''Gülpembe'' şarkısını söyleyerek karşıladı. Öğrencileri tek tek tebrik eden Gül, gençlerle Türkçe sohbet etti.

Üniversite yetkilileri Gül'e Türkçe Eğitim Merkezinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Litvanyalı öğrenciler, ziyaret sırasında Orhan Veli Kanık'ın ''İstanbul'u Dinliyorum'' şiirini de okudular.

Kehribar Sanat Merkezine giden Hayrünnisa Gül'e kehribarın oluşum evreleri hakkında bilgi verildi.

Bir ustanın kehribar yapımını izleyen Gül, zengin koleksiyona sahip Kehribar Müzesi'ni ziyaret etti.

Muhabir: Yusuf Çelebi - Eda Ünlü Özen

Yayıncı: Eda Ay
Kaynak: AA