Ünlü Dansçı Azazı, “Mevlana’nın Çağrısı” İle Mersin’e Geliyor

İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB), “Mevlana’nın Çağrısı” balesini sahneleyecek.

Ünlü Dansçı Azazı, “Mevlana’nın Çağrısı” İle Mersin’e Geliyor
Eserde, dünyaca ünlü dansçı Ziya Azazi de Mevlevi semahında solo gösteri yapacak. MDOB’dan yapılan yazılı açıklamada, müziği Can Atilla’ya ait, dünyaca ünlü koreograf Mehmet Balkan’ın “Mevlana’nın Çağrısı” isimli bale eserinin Ziya Azazi ile sahneleneceği bildirildi.

“Sufizm, dans ve Ziya Azazi; Mevlevi semahını modern dans ile birleştirerek ‘Derwish in Progress’ adlı solo dansıyla Avusturya’da yılın en iyi erkek dansçısı ödülünü alan, ünlü dansçı ve koreograf Ziya Azazi, İçelli sanatseverleri fethetmek için geliyor” denilen açıklamada, Avusturya’da yaşayan Azazi’nin, Mevlevi semahında solo gösterisiyle İçelli sanatseverlerle buluşacağı kaydedildi.

“Mevlana’nın Çağrısı” balesinin pek çok açıdan ilkleri içinde barındırdığı ifade edilen açıklamada, sahne üzerinde geleneksel müzik aletleri “kudüm, ney ve ud”un da yer alacağı belirtildi. İçel prömiyeri 25 Nisan 2013 Perşembe günü İçel Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek eserin ikinci temsilinin de 27 Nisan 2013 Cumartesi günü verileceği bildirildi.

Librettosunu Şefik Kahramankaptan’ın yazdığı “Mevlana’nın Çağrısı” eserini Lale Balkan sahneye koyarken, dekor tasarımı Tayfun Cebi’ye, kostüm tasarımı Funda Cebi’ye, ışık tasarımı Tarı Deniz’e, video tasarımı Şafak Türkel’e ait. Mevlana karakterini Ender Üçdemir, Burak Cebeci ve Ozan Demirbaş’ın dönüşümlü olarak canlandıracağı eserde başlıca rolleri, Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Tutku Barın, Iraklı Bakhtadze, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer paylaşıyor.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaptığı açıklamada, “Ünlü koreograf Mehmet Balkan’ın Mevlana’nın Çağrısı isimli eserini İçelli sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Dünyaca ünlü dansçı ve koreograf Ziya Azazi, Mevlevi semahındaki solo gösterisiyle sahneye taşınırken, bir yanı ile Avrupa’nın sayılır sahnelerinde performans sergileyen ünlü dansçıyı İçelli sanatseverlerle buluşturmayı da hedefledik. Eser, gerçek bir dans ve müzik şöleni olacak. İçelli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği eserin prömiyer ve diğer temsillerine şimdiden yerlerinizi ayırtmanızı tavsiye ederiz” dedi.

Kaynak: İHA