Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve İşkur’dan Önemli İşbirliği

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Denizli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), iş başvurusuna gidecek kadar ekonomik durumu olmayanların yapacakları masrafların SYDV tarafından karşılanması ile ilgili protokol imzaladı.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve İşkur’dan Önemli İşbirliği
SYDV’da düzenlenen toplantıda Vali Vekili Abdullah Acar, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feridun Giresun ve Denizli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatih Işık’ın imzalarıyla işbirliği protokolü imzalandı. Yürürlüğe giren protokolle, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Denizli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracığıyla işe yerleştirilen işsizlere, ilk maaşını alıncaya kadar, temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için brüt asgari ücretin üçte biri kadar tek sefere mahsus nakdi yardım vakıf tarafından yapılacak.

Bununla birlikte, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından denetimleri yapılmak suretiyle, yerleştirildikleri iş yerinde düzenli olarak çalışmaya devam eden kişilere, vakıf tarafından yapılan kömür yardımlarında öncelik sağlanacak. Her ayın ilk haftası Denizli Çalışma ve İş Kurumu ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan birer yetkili bir önceki ayın istatistiki bilgilerini karşılaştırmak üzere toplanarak, rapor hazırlayacak.

Protokolün hayata geçirilmesi ile özellikle sosyal yardım alan, işsiz ve yardıma muhtaç kişilerin iş arama sürecini daha rahat geçirmeleri, iş gücü piyasasında kayıt dışı çalışmanın mümkün olduğunca engellenerek, bireylerin iş hayatında sürekli ve düzenli çalışmaları, işe yerleştikten sonra daha iyi sosyal imkanlara sahip olmaları amaçlanıyor .
Kaynak: İHA