Sarıkamış'ta ''Turizm Haftası'' Toplantısı

Sarıkamış Turizm Derneği tarafından, Turizm Haftası'nda yapılacak etkinlikler için toplantı düzenlendi.

Sarıkamış Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi salonunda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, Müftü Hamdi Uzunharman ve SATURDER Başkanı Mir Hasan Taş katıldı.

Kaymakam Ermiş, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış'ta turizmin gelişmesi için kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da büyük görev düştüğünü belirterek, ilçesinin Kars'ın vitrini olduğunu söyledi.

Buradaki turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, ''Başta Sarıkamış şehitleri için yapılacak anıt projelerinin son durumunu netleştirmemiz gerekir. Kış turizminde belli bir noktaya geldik ancak bu yeterli değil. Gerek mekanik tesisler gerekse yatak kapasitesini artıracak projelerimiz var. Bunları hep birlikte değerlendirerek kısa sürede hayata geçirilmesini sağlayacağız'' diye konuştu.

Belediye Başkanı İlhan Özbilen de yapılacak projelerle Sarıkamış'ın bölgenin yıldızı haline geleceğini belirterek, ''Hepimiz birlik beraberlik içinde ilçemizin gelişmesi ve kalkınması için çaba harcamalıyız. Yapacağımız her projeyi şehitler diyarı ve turizm cenneti olan ilçemize yakışır şekilde planlamalıyız'' dedi.

Dernek Başkanı Taş ise dernek olarak turizm haftası nedeniyle yapılacak etkinliklerde her türlü göreve hazır olduklarını vurgulayarak, sadece Turizm Haftası'nda değil, her zaman turizmi konuşmak istediklerini vurguladı.

Muhabir: Hüseyin Demirci / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA