Öğrenciler Kütüphanecilik Haftasını Kutladı

Pazarlar İlkokulu 3.sınıf öğrencileri ve öğretmenleri, Pazarlar Halk Kütüphanesi’ne gezi düzenledi.

Öğrenciler Kütüphanecilik Haftasını Kutladı
Kütüphane haftası çerçevesinde başlatılan etkinlikte, öğrencilerin zaman zaman kütüphaneyi ziyaret ederek devam edeceğini belirten 3. sınıf öğretmenleri, ‘Kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesidir’ anlayışının öğrencilere verilerek, kitap okuma ve araştırmaya teşvik edilmesinin amaçlandığını söyledi.

Kütüphanelere sadece, Kütüphaneler Haftasında kutlama yapmak amacıyla gidilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan sınıf öğretmeni Eşref Gök, “Öncelikle öğrencilerimize kütüphane kültürünü aşılamamız gerek. Günümüzde okumanın azaldığını, bunun yerine bilgisayarların tercih edildiğinin farkındayız. Ancak kitapları elimize alarak okumanın verdiği zevki öğrencilerimize anlatmak ve tattırmak gerektiği inancındayım. Bu nedenle Pazarlar Halk Kütüphanesi'ne bir gezi düzenledik. Kendi yaş düzeyi ile ilgili bölümünde öğrencilerimiz hem bilgi aldılar hem de kitap okuyarak hoşça vakit geçirdiler” dedi.

Geziye katılan öğrenciler, Pazarlar Halk Kütüphanesi Müdürü Tekin Karaduman’dan kütüphanelerden ne şekilde yararlanıldığını, üye olabilmek için gereken koşulları ve kütüphaneyi kullanırken dikkat edilmesi gereken kuralların ne olduğunu öğrendi.

Öğrenciler ve öğretmenler ile kütüphane yetkilileri, gezinin ardından hatıra fotoğrafı çektirdiler .
Kaynak: İHA