Ödemiş’in Efe Dağcılarından Çanakkale Gezisi

Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu üyesi bir gurup, Çanakkale Gelibolu Yarımadası'nda bulunan tarihi Milli Parkı ziyaret edip şehitliği gezdi.

Ödemiş’in Efe Dağcılarından Çanakkale Gezisi
Geçtiğimiz hafta Pazar günü yapılan Çanakkale gezisi ile ilgili gazetemize bilgi veren dağcılardan eğitimci Salim Taşbaş, “Kurtuluş Savaşı'nın ilk meşalesinin yakıldığı, Atatürk'ün savaşı yönettiği Seyir Tepesi’ni, ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten, atalarımızın şehitliğini ziyaret etmekten büyük mutlulak duyduk” dedi.

Taşbaş geziyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “30 Mart cumartesi günü, Efe Dağcılık üyesi 30 arkadaşımız ile ile birlikte akşam saat 22.00’de Ödemiş’ten hareket edip sabah erken saatlerde Çanakkale’ye vardık. Gezimize emekli kıdemli binbaşı Yavuz Çorbacı rehberliğinde başladık. Sabah, Truva Atı, Çimenlik Kalesi ve Nusret Mayın gemisini gezdikten vapurla Kilitbahir’e geçtik. Kilitbahir kalesini gezdikten sonra Seyit Onbaşı’nın Ocean zırhlısını batırdığı, 175 kg mermiyi gönderdiği yer olan, Namazgâh tabyalarına gittik. Seyit Onbaşı’nın anısına dikilmiş anıtı, barınak ve cephanelikleri gördük. Bir gecede 18 bin mehmetçiğimizin şehit edildiği sargı yeri olan; Şahin Deresi şehitliğini ve hastanesini gezdik. Bu kadar çok sayıda şehit, ne yazık ki bu dar araziye toplu gömülmek zorunda kalmış. Daha sonra tüm Çanakkale şehitlerimizin adına inşa edilmiş, Çanakkale Şehitler Abidesini ve şehitliğini ziyaret ettik. Bu anlamlı gezimize katılan tüm Efe Dağcı dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Atalarımızın kanıyla sulanmış, dünyaya Çanakkale geçilmez dedirtmiş, var olma savaşı verdiğimiz, tarihimizde önemli bir yer olan, Türk milleti için kutsal kabul edilen toprakları ziyaret etmenin gururuyla Ödemiş’e döndük. "
Kaynak: İHA