Mhp İl Başkanı Bilgin’den Bayraktar’a Sert Eleştiri

MHP Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, kendisi hakkında açıklama yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Regaip Bayraktar’a sert eleştirilerde bulundu.

Mhp İl Başkanı Bilgin’den Bayraktar’a Sert Eleştiri
Bilgin, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Merkez İlçe Başkanı Regaip Bayraktar’ın Kozcağız’la ilgili planları varsa, Kozcağız’a yönelik siyaset yapmak istiyorsa, daha kırk fırın ekmek yemesi lazım. Önüne konulan metni okumakla siyasetçi olunmaz. Bundan sonra kendisinden istediğim, bu açıklamama cevap vermemesidir. Bana cevap verecek olan İl Başkanı Yaşar Arslan’dır, Yılmaz Tunç’tur. Yaşı genç olduğundan bizim yaptıklarımızı bilmeyebilir. Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve Meclis Başkanı Ali Kartal gibi siyaseten büyüklerine sorsun. MHP döneminde Kozcağız İlçe olamamıştır, doğru. O zaman bizi yanıltın, Kocağız’ı ilçe yapın ve Kozcağız insanımızın teveccühünü kazanın. 2003’ten bu yana Kozcağız halkına yalan söylemekten başka yaptığınız bir şey yok. Genç arkadaşımız o günleri hatırlayamadığından dolayı bu açıklamayı yapma gereği duydum. Regaip Bayraktar, bizim iktidar ortağı olduğumuz dönemde Kozcağız’a hiçbir çivi çakılmadığından bahsetmiş. Biz iktidar olduğumuz dönemde Kozcağız’a 138 tane afet konutunun yapımını gerçekleştirdik. Kozcağız’da aile sağlığı merkezi yaptıklarından bahsediyor, yaşı genç olduğundan bilmeyebilir, Yılmaz Bey de İstanbul’da olduğundan bilemeyebilir. Kozcağız Belediye Başkanı olan Mustafa Karaman ve İl Genel Meclisi Başkanı olan Ali Kartal gibi siyaseten büyüklerine sorarsa, şu anda yapmış oldukları aile sağlığı merkezinin iki kat daha büyüğünü Kıranpazarı’nda Sağlık Ocağı yapmıştık. Şu an atıl vaziyette tuttukları ve kullanılamaz hale gelen Şar Sağlık Ocağı da MHP döneminde yapılmıştır. Kozcağız’dan gelirken Topal Ali’ye geldiğinde kafasını sağ tarafa çevirdiğinde Akçamesçit Sağlık Ocağı’nı görecektir. Orası da MHP’nin iktidar olduğu dönemde Kozcağız’ımıza kazandırılmıştır.

Kozcağız Hasankadı yolunun yapımı da iktidar ortağı olduğumuz dönemde yapılmıştır. Ben daha önce Kozcağız’a verilen İlçe ve Meslek Yüksek Okulu yapımı sözünde durulmadığından bahsetmiştim. Hem 2007 seçimlerinde, hem de 2011 seçimlerinde milletvekili adayı olan Yılmaz Tunç, yapmış olduğu açıklamaların tamamında Kozcağız’da yaşayan herkesin haklı talebi olan ilçe olma taleplerine karşılık verdiğim beyanat buydu. Sayın Milletvekili Tunç, yaptığı açıklamada şu an hiçbir beldenin ilçe olmasının gündemde olmadığını ama Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir tane beldenin ilçeye dönüştürülmesi durumunda, bunun ikincisinin mutlaka ve mutlaka Kozcağız olacağından bahsetmişti. Ben de haklı olarak, muhalefet partisinin il başkanı ve Bartın’da yaşayan bir insan olarak Milletvekilimizin o açıklamasından sonra Türkiye’de onlarca belde ilçe yapılmıştır. Belki Regaip Bayraktar Türkiye gündemini takip etmiyor, Yılmaz beyin önüne koyduğu metni okuyor ama en yakınında herhalde Zonguldak iline bağlı olan Kilimli ve Kozlu beldelerinin ilçe yapıldığını mutlaka ve mutlaka duymuştur. Kozlu ve Kilimli beldelerinin ilçe olduğu yerde haklı olarak Kozcağız beldesinin de ilçe olmasını beklediğimizi ifade ettim. Yine Kozcağız’a Meslek Yüksek Okulu yapımından bahsedildiğinde halkın böyle bir talebi olmuştu. Sayın Tunç bu talebe YÖK kanununda ve tüzüğünde beldelere yüksek okul açılmasının mümkün olmayacağını, eğer bu yönetmelik ve kanun aşılırsa Kozcağız’a mutlaka yüksek okulun kazandırılacağını söylemişti.

Ben de bu YÖK kanunu sadece Bartın halkına eziyet etmek ve Bartın halkının önüne geçmek için mi uygulanıyor diye sordum. Eğer bu YÖK kanununda beldelerde fakülte veya yüksek okul binası yapımı mümkün değilse, Zonguldak’ın şimdi ilçe olan beldesi daha önceden beldeydi ve Kilimli beldesinde Yüksek Okul vardı. Kozcağız’a yapılması yasak da, Kilimli Beldesine niye yapılmıştı? Demek ki bu siyasi güçle alakalı bir olay. Yalan yanlış bilgilerle insanımızı kandırma yoluna gittiklerini ifade ettim” dedi.

Kaynak: İHA