Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Koç Açıklaması

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, ''Gelecek ocak ayı itibarıyla yeni kamyonumuz Ford Kargo 1846T modeli dünyaya satılmaya başlanacak'' dedi.

Koç, Erdeğer Otomotiv Ford Trucks Bursa Bayisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ford'un Yalova'daki pazar payının çok ciddi artış gösterdiğini ve bu artışın ülke genelinin üzerinde olduğunu bildirdi.

Kamyon işini, Koç ailesinin çok önemsediğini belirten Koç, şöyle devam etti:

''Bugün itibariyle 1,1 milyon metrekare alanda bin 500 kişinin çalışması ve 53 yıllık tecrübeyle 180 bin kamyon üretiliyor. Bugün tüm dünyada satılan Ford kamyon dizayn ve mühendisliği, ülkemizde yapılmaktadır. Dünyada şu anda sadece iki üretim tesisi vardır. Bunlardan biri Brezilya'da, diğeri Eskişehir İnönü'dedir. Bu açıdan baktığımız zaman bizim için çok büyük bir gelişme. Bu işe çok inandık, peşini bırakmadık ve geldiğimiz nokta itibariyle Ford Motor Company'yi önemli işler listesine soktuk.''

-Ford Kargo 1846T modeli-

Koç, Ford Otosan'ın son yıllarda çok ciddi uluslararası başarılar kazandığını dile getirdi.

Dayanıklılık, güvenilirlik, kalite ve performans bakımından müşteri beklentilerinin çok üzerinde bir kamyon tasarlayıp ürettiklerine işaret eden Koç, ''Gelecek ocak ayı itibarıyla yeni kamyonumuz Ford Kargo 1846T modeli dünyaya satılmaya başlanacak. Amacımız, uzun vadede 50 ülkeye ihracat yapmak'' değerlendirmesinde bulundu.

Koç, Ford'un kamyon işini baştan aşağı geliştirdiği ve ''Ford Tracks'' adıyla yeni bir yapılanmaya gittiği bilgisini vererek, eskiden ayrı ayrı kişi ve kurumlar tarafından yürütülen satış, servis, yedek parça, ikinci el satışlarının artık tek binada gerçekleştirildiğini anlattı.

Haziran ayı sonuna kadar yoğun bir takvim bulunduğunu ve 13 tesisi hizmete açacaklarını vurgulayan Koç, ''İnşallah 2014 yılı sonuna kadar da 25 adet 4 s bayimiz hizmet veriyor olacak'' diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhan Parseker, iş adamları ve çalışanların katıldığı tören, tesisin gezilmesiyle sona erdi.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA