Hamur-Tutak karayolunda eylem

Hamur ilçesinde, devlet hastanesinin kapanacağını iddiası üzerine, Hamur-Tutak karayolunu trafiğe kapatan bir grup eylem yaptı.

Karayolunda toplanan ilçe sakinleri yolu trafiğe kapattı.

Grup adına konuşan Ali Taylan, ilçedeki hastanenin kapatılmasını istemediklerini, hastane ile ilgili sıkıntılar giderilmediği sürece eylemlere devam edeceklerini belirtti.

Burada bulunan birçok hastanın büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Taylan, ''Biz hastanemizin kapatılmasını istemiyoruz. Doktorumuz yok. Birçok eksiklik var. 2011 yılından beri 30 yataklı bir devlet hastanemiz var ama hizmet etmiyor. Buraya gelen her doktor geri gitmek istiyor. Kadın doğum uzmanımız yok. Bu mağduriyetimiz giderilsin istiyoruz. Hastalarımız acil müdahalelerin gerekeceği sırada mecbur ya Ağrı'ya ya da Erzurum'a gitmek zorunda kalıyoruz. Bunların bazıları bundan dolayı ölümle sonuçlanıyor. Biz valimizin bu işle el atmasını istiyoruz. Yoksa bu eylemelerimiz sürecek.''

Olay yerine gelen Ağrı Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun, gruptakileri eylemi sonlandırmaları için ikna etmeye çalıştı. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Burak Karabulut da hastanenin kapatılma haberinin asılsız olduğunu söyledi.

Mevcut sıkıntıların her yerde olduğunu ve en kısa sürede giderileceğini belirten Karabulut, şunları kaydetti:

''Mevcut doktor sıkıntısı her yerde var. Hastane ile ilgili kapanacak gibi bir durum söz konusu değil. Bunları iddia edenler yalan söylüyor. Sizi galeyana getiriyor. Kadın doğum uzmanı arkadaşımız ise şu an resmi izinde. Doktor sıkıntısı sadece burada yok. Diğer ilçelerimizde de var. Bu sıkıntılar birden bitmez ama içiniz rahat olsun en kısa zamanda buradaki mevcut sıkıntıları çözeceğiz'' dedi.

Vatandaşların ikna edilmesinin ardından yol trafiğe açıldı.

Muhabir: Metin Göktekin / Sagip Sezginer

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA