Bakan Yazıcı: '2002 Seçimlerine Engellenmiş Parti Olarak Girdik'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, partililere seslendiği konuşmasında, 2002 seçimlerine engellenmiş bir parti olarak girdiklerini söyledi.

Bakan Yazıcı: '2002 Seçimlerine Engellenmiş Parti Olarak Girdik'
Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Samsun’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Partililere 2002 seçimleri ve öncesinden bahseden Bakan Yazıcı, 3 Kasım 2002 seçimlerine engellenmiş bir parti olarak girdiklerini söyledi.

Bakan Yazıcı, “3 Kasım 2002'de engellenmiş bir parti olarak seçime girdik. Ekim 2002'de seçim listeleri verilmiş ve herkes pür dikkat yüksek seçim kurulunu kararını bekliyor. Kurul kararını 3'e karşı 4 oyla, 3 kişi aday olabilir diyor 3 kişi olamaz diyor ve son olarak başkan ne derse karar o oluyor. Başkan'da olamaz deyince o tarafa yaslanınca, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili seçim listesinin İstanbul 1. Bölge 1. Sıra çıkartılıyor. Bizim siyasi tarihimiz de çalkantılı dönemler çoktur. Antidemokratik süreç örnekleri çokça var. Ama bizim milletimiz basiretlidir ve sezgileri çok güçlüdür. O süreçlerde belki sokağa dökülürdü, bir tepki koymamış, ama yeri zamanı gelince mührünü koymuştur doğrudan yana. 50 seçimdir bu durum böyledir. 1983 böyledir. 3 Kasım 2002 seçimleri böyledir. Ben bunu çok önemsiyorum. Verdiğim süreçlerde ki liderlere bakınız, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan. Hani son bir kaç seçimdir kullandık. Milletin adamları diye bir afiş vardı. Bu durumu çok iyi resmediyor. Dolayısıyla biz milletimize güvendik onlarda bize güvendi. Yetki verdiler ve 3 Kasım 2002'de tek başına iktidar olduk" dedi.

Bakan Yazıcı’nın parti ziyaretine ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir ve Cemal Yılmaz Demir, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: İHA