Ödemiş Sanayi Sitesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Anlatıldı

Ödemiş Sanayi Sitesi’nde, ilçedeki meslek odaları ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Ar-Ge Müdürlüğü’nün işbirliğinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ödemiş Sanayi Sitesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Anlatıldı
Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıya meslek odalarının başkanları, İESOB Ar-Ge Müdürlüğü personeli ve sanayi sitesi esnafları katıldı.

Toplantıda İESOB Ar-Ge Uzmanı Özgür Kirik tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında yapılan genel bilgilendirmenin ardından Kirik, kanunla birlikte getirilen tehlike sınıfları, yürürlülük tarihleri ve alınması gereken önlemler hakkında katılanları aydınlattı.

Kanunun getirdiği en önemli zorunluluklardan olan risk değerlendirmesi konusunda da bilgiler veren Kirik, risk değerlendirmesinin nasıl yapılacağını örneklerle açıkladı.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu getirdiği cezalar da toplantıda ele alınan diğer konular oldu. Kirik, yanında 50 ve altında personel çalıştıran ve çok tehlikeli ile tehlikeli sınıfına giren işletmelerin 30 Haziran’a kadar iş sağlığı ve güvenliği ile iş yeri hekimi konusunda danışmanlık hizmeti alarak, risk değerlendirmesi ve acil eylem planı hazırlayıp çalışanlar için eğitim düzenlemesi gerektiğini kaydetti.

Yanında 50’den az personel çalıştıran az tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerin de aynı işlemleri 30 Haziran 2014 tarihine kadar yapmaları gerektiğini de sözlerine ekleyen Kirik, işletmelerin mutlaka bağlı bulundukları meslek odalarıyla bağlantıya geçerek bilgi sahibi olmaları gerektiğini dile getirdi. Toplantı soru-cevap bölümüyle devam etti.
Kaynak: İHA