Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Tüm İşçilere İki Gün Boyunca Ücretsiz Tiyatro Gösterisi Sunacak

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla tüm işçilere iki gün boyunca ücretsiz tiyatro gösterisi sunacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun 2013 sezonu oyunu olan Gogol'un yazdığı "Müfettiş"i 1-2 Mayıs'ta işçilerin beğenisine sunacağı kaydedildi.

Oyun davetiyelerinin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürlüğü'nden yada gişelerinden temin edilebileceğinin belirtildiği açıklamada, "Tiyatro kültürünü geliştirmek, tiyatroyu sevdirmek hem de önemli gün ve haftayı kitlesiyle anmak ve kutlamak üzere oyunlarını her zaman ücretsiz sahneleyen Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu bu vesile ile tüm işçilerin ve emeklilerin işçi bayramı kutlar" ifadelerine yer verildi.

-Mesajlar-

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Develi mesajında 1 Mayıs'ın "Emek en yüce değerdir" diyenlerin bayramı olduğunu bildirdiği açıklamasında, "Barış, özgürlük, demokrasi, savaşsız bir dünyada sömürüsüz, insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam için yarın hep birlikte alanlarda olacağız. Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun" ifadesine yer verdi.

Aldırmaz da 1 Mayıs'ın bayram tadında kutlanmasını temenni ederek, bu günün işçilerin sorunlarının çözülmesine vesile olmasını istediklerini belirtti.

Belediye olarak çalışanların emeklerinin karşılığını almasına, iş barışına ve huzura büyük önem verdiklerini kaydeden Aldırmaz, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyesi olarak işçisiyle, memuruyla, her kesimden çalışanıyla büyük bir aileyiz. İşçimizin alın teri bizim için kutsaldır. Belediyemiz imkanları dahilinde çalışanlarımıza alın terinin karşılığını verme gayretindeyiz. Ülkemizde emeği ile geçinmeye çalışanların büyük sorunları olduğu ortadadır. Bu sorunların bir an önce çözülmesi en büyük dileğimdir. İşçilerin alın terinin karşılığını aldığı, kalkınmış bir Türkiye dileklerimle tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum."

Arıkan da 1 Mayıs'ın emeğin, dayanışmanın, çalışma hayatının irdelendiği, demokrasi kültürünün zirveye çıktığı gün olarak anılması gerektiğini belirterek, 1 Mayıs'ları, işçi taleplerinin seslendirildiği, toplumsal barış, kardeşlik ve dayanışmanın en üst seviyede seyrettiği, daha güzel ve güneşli günlerin müjdeleyicisi olarak görmek istediklerini kaydetti.

Muhabir: İbrahim Erikan

Yayıncı: Anıl Bağrık
Kaynak: AA