AÜ İle Almanya'daki Fom Üniversitesi Arasında Protokol Anlaşması

Atatürk Üniversitesi (AÜ) ile Almanya'daki Fachhochschule Für Ökonomie und Managemet (FOM) Üniversitesi arasında protokol anlaşması yapıldı.

AÜ İle Almanya'daki Fom Üniversitesi Arasında Protokol Anlaşması
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile Alman Fachhochschule Für Ökonomie und Managemet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burghard Hermeier, protokol anlaşmasını bugün düzenlenen törenle imzaladı. İmzalanan protokolle öğrenciler çift diploma sahibi olacak. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Almanya'nın Essen şehrinde bulunan FOM Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burghard Hermeier ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Prof. Dr. Koçak, Atatürk Üniversitesi'ne gelemeyen öğrenciler için de bu hizmeti başka yere götürme düşüncesiyle, Almanya ve Avrupa'daki özellikle Türk çocuklara Atatürk Üniversitesi diploması vermek için bir program başlattıklarını belirtti.

Koçak, “Üç bölümde öğrenci almayı planlıyoruz. Bunlar, Çalışma Ekonomisi Bölümü'nden İş Hukuku, İşletme Bölümü'nden de Uluslararası İşletme ve İşletme Yönetimi anabilim dallarıdır ' dedi.

Alman Fachhochschule Für Ökonomie und Managemet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burghard Hermeier ise, “Almanya, devlet üniversiteleriyle ünlü bir devlettir. FOM Üniversitesi'nin ve bu üniversiteyi kuran ticari organizasyonların hedefi, yetiştirdikleri yöneticileri özel sektöre sunmaktır ' diye konuştu.

Hermeier, “4 bine yakın öğrenci alınarak Alman endüstrisine katkıda bulunmak için bu öğrenciler eğitilmeye başlandı. Ortadoğu'nun kapısında olan Türkiye gibi önemli bir ülke ile çalışmak da bizim için çok büyük bir önem teşkil etmektedir. Bir Alman-Türk üniversitesinin kurulması gerektiğini görüyoruz. İpek Yolu da göz önünde bulundurularak hem Almanya'daki hem de buradaki öğrenciler için bu ortak çalışmanın önemli olduğuna inanıyoruz ' dedi.

Konuşmaların ardından iki üniversite arasında hazırlanan protokol, Koçak ve Hermeier tarafından imzaladı.

Koçak, Hermeier'e Erzurum'u anlatan çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA