Tefecilik, Adam Yaralama, İş Yeri Kurşunlama Gibi Suçlara Karıştığı İddiasıyla 7 Kişi Gözaltına Alındı

İzmir'de organize suç örgütüne yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir suç örgütüne yönelik başlattığı teknik ve fiziki takibin ardından 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda S.Ç, Y.D, M.Ö, Y.A, Z.D, E.A. ile A.A. gözaltına alındı.

Suç örgütünün tefecilik, adam yaralama, iş yeri kurşunlama gibi suçlara karıştığı iddia edildi.

Grubun, 2006 yılında çökertilen ve elebaşı cezaevinde bulunan M.A'nın liderliğindeki ''Aktaşlar'' grubunu tekrar aktif hale getirmeye çalıştığı ileri sürüldü. İki kez ömür boyu ve 153 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan M.A'nın, Balıkesir Cezaevi'nde bulunduğu öğrenildi.

Bu arada 2006 yılındaki operasyonda tutuklandıktan sonra Yargıtay'ın haklarındaki mahkumiyet kararını 5 yıl içerisinde karara bağlamaması üzerine serbest bırakılan Aydın A, Selahattin S. ile Adil A'nın da müebbet hapis cezasına çarptırıldıktan sonra yakalanıp tutuklandığı belirtildi.

-Bombalı saldırı planı operasyonu erkene aldırdı-

Öte yandan 28 Mart'ta Alsancak semtindeki bir gece kulübünde kavgaya karışan çete elemanlarının, teknik takip sırasında bu yere bombalı saldırı planı yaptıklarının anlaşılması üzerine operasyonun öne alındığı bildirildi.

İzmir'de bir lisede müdür yardımcısı olarak görev yapan M.A'nın faizle borç para aldığı çete üyeleri tarafından tehdit edildiği öne sürüldü. Çete üyelerinin, M.A'nın görev yaptığı okula düzenledikleri baskın anı ise güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ramazan Ercan

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA