İlahiyat Fakültesi Öğrencileri, Engelli Vatandaşları Evlerinde Ziyaret Etti

Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3. Sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, engelli vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

İlahiyat Fakültesi Öğrencileri, Engelli Vatandaşları Evlerinde Ziyaret Etti
Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Şen ile birlikte ilk olarak Zahit Mahallesinde ikamet eden bedensel engelli Nazif Kelleci’yi ziyaret ederek gıda ve giyecek yardımında bulunan öğrenciler daha sonra Esentepe Mahallesinde ikamet eden, ailesi görme ve bedensel engelli olan Nazif Eryılmaz’ı ziyaret ederek gıda ve giyecek yardımında bulundular. Grup son olarak Tuzcuzade Mahallesi’nde ikamet eden bedensel engelli Mukaddes Sivri’yi ziyaret ederek gıda ve giyecek yardımıyla tekerlekli sandalye alımı için nakit yardımında bulundular.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Şen, engellilerin de toplumun bir parçası olduğunu ve asla ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, “Öğrencilerimizi ders uygulamaları kapsamında böyle bir etkinliğin içine kattık. Buradaki amacımız; öğrencilerimize toplumumuzda engellilerin de var olduğunu kavratmak ve bu tür uygulamalarla bire bir gözlemlemelerini sağlamak. Engellilerimizi sadece bir gün değil yılın her vaktinde gözetmemiz gerektiği bilincinin öğrencilerimiz ile vatandaşlarımıza hissettirmektir” dedi.

Kaynak: İHA