Bilgi ve Kültür Yarışmasında Olur ve Narman Damgası

Ortaokul ve Liseler arası Bilgi ve Kültür Yarışması Yarı Finali’nin birincileri belli oldu.

Bilgi ve Kültür Yarışmasında Olur ve Narman Damgası
Ortaokullarda Olur Kazım Karabekir, liselerde ise Narman Lisesi Erzurum’da yapılacak olan final yarışmasında bölgeyi temsil etmeye hak kazandı. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelinde düzenlenen Bilgi ve Kültür Yarışmasının Yarı Final ayağı Oltu’da gerçekleştirildi.

Sabah ve öğlenden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilen yarışmalar sonunda Oltu’yu temsil eden okullar beklenenin altında bir performans gösterirken yarışmaya Olur ve Narman ilçelerinin okulları damgasını vurdu.

Ortaokullarda Olur Kazım Karabekir Ortaokulu ipi göğüslerken Oltu’yu temsil eden Karabekir Ortaokulu ikincilikle yetindi. Yine liselerde Oltu’yu temsil eden Anadolu Lisesi de Narman Lisesi’nin ardından ikinci olabildi.

Oltu Ortaokulu Salonunda gerçekleştirilen yarı finalde; Uzundere Şelale Ortaokulu, Oltu Karabekir Ortaokulu, Paşalı İsrafil Çetin Ortaokulu, Narman 18 Mart Ortaokulu ve Olur Kazım Karabekir Ortaokulu yarıştı.

Bilgi ve Kültür Yarışmasının öğlenden sonraki liseler arası oturumunda ise Narman Lisesi rakipleri olan Şenkaya Anadolu Lisesi, Olur Lisesi, Oltu Anadolu Lisesi ve Uzundere Lisesi’ni geride bırakarak rahat bir birincilik elde etti.

Yarışmalarda birinci olan Olur Kazım Karabekir Ortaokulu ve Narman Lisesi öğretmen ve öğrencileri büyük sevinç yaşarken beklentilerin altında bir başarı sergileyen Oltu’daki okullar Erzurum’daki finallere gidemeyecek olmanın burukluğunu yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Yıldırım Akkuş yarışmanın kapanış konuşmasında katılımcı okullara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Akkuş, “Bu yarışmaların bir diğer amacı da öğrencilerimizin hayata hazırlanmaları aşamasında onlara başka bir katkı daha sunmak, kazanmak ve kaybetmenin nasıl bir şey olduğunu anlamalarına fırsat vermek istedik. Bir yarışma kaybetmekle her şey bitmiş olmaz. Hayat hep böyle, bir yarışı kaybederken yeni bir yarışa hazırlanmak üzerine kuruludur.” diyerek yarışmanın galiplerini kutladı, kaybedenlerini ise teselli etti.

Baştan sona kıyasıya bir yarışın yaşandığı ortaokul ve liseler arası bilgi yarışmasını Şenkaya Kaymakamı Murat Şener’in yanı sıra Oltu Belediye Başkanı vekili Ömer Toprak, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Yıldırım Akkuş, Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş, Narman İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Yalçınkaya, Olur İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bektaş, Şenkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Yılmaz, Uzundere İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sadık Yapıcı ve kalabalık bir izleyici topluluğu takip etti. Yarışmalar sonunda dereceye giren okullara protokol tarafından ödülleri verildi.

Kaynak: İHA