Gazeteci Ali Yalıman KKTC’de Toprağa Verildi

Türk ve KKTC basınına önemli hizmetleri olan KKTC Dış Basın Birliği Onur Kurulu Başkanı, Cyprus Observer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Basın Danışmanı, Andante Dergisi’nin Kıbrıs Temsilcisi Ali Yalıman, bugün toprağa verildi.

Ali Yalıman, Girne Nurettin Ersin Paşa Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda defnedildi. Cenaze törenine GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, KKTC Basın Konseyi 2. Başkanı Mesut Günsev, KKTC Dış Basın Birliği’ni temsilen İkinci Başkan Taner Gönül, gazeteci arkadaşları, Türkiye’den gelen aile temsilcileri ve yakın dostları ile akademik personel katıldı.

Yalıman’ın mezarına memleketi Eskişehir’den ailesi tarafından getirilen toprak da konuldu.

GAÜ’den yapılan açıklamada, merhum gazetecinin eserleri ve üretimlerinin her zaman saygıyla anılacağı ifade edildi. Açıklamada ayrıca geleneksel hale getirilmesi hedeflenen Ali Yalıman Habercilik Ödülleri projesi çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.
Kaynak: İHA